1 filter
Sorter efter: Mest Relevante
Countryband
100% match

Countryband

Dette countryband bringer stemningsfyldt countrymusik til dig med et bredt repertoire

12000 kr - 16000 kr
Dansk Trio
100% match

Dansk Trio

Akustisk dansk musik

10400 kr - 18650 kr
The Rifftet
100% match

The Rifftet

Lej det talentfulde jazzorkester, der tager dig tilbage til 1930'erne

Pris på forespørgsel
AB Jazz
100% match

AB Jazz

3 anmeldelser

Et swingende jazzband, der spiller en dejlig oprindelige blanding af blues, jazz og funk.

Pris på forespørgsel
Book et bossanova band? Evenses Entertainment
Har du brug for hjælp og rådgivning?

Vi er klar til at hjælpe dig!

Eller lad os ringe tilbage

Bossanova

Vil du have bossanova musik til din fest, bryllup eller firmafest?

Bossanova er en musikstil, der stammer fra Brasilien omkring 50'erne. Bossa nova lyder faktisk som jazz, varm og sensuel, altid rolig og aldrig aggressiv. Bossanova blev meget populær over hele verden og fik særlig opmærksomhed fra amerikanske jazzmusikere, hovedsageligt saxofonister, der elsker denne musikstil. Saxofonist Stan Getz, der scorede store succeser, den største med duo albumet Getz / Gilberto. Talrige kompositioner af Jobim er blevet standarder. Ella Fitzgerald og Frank Sinatra lavede album, der var helt dedikeret til Jobims arbejde. Musikken fra den legendariske komponist fremføres stadig over hele verden af forskellige kunstnere. Vores Bossanova og jazz kunstnere er inspireret af denne smukke genre og kan spille dine yndlings Bossanova sange. Evenses tilbyder et udvalg af professionelle Bossanova bands og duoer, du kan booke.

I Joao Gilbertos fodspor: Bossa Nova Historie

I slutningen af ​​halvtredserne i Rio de Janeiro, Brasilien, skete der en gnist. På de mange tropiske strande i den brasilianske metropol kommer studerende, kunstnere og musikere i stigende grad sammen og søger en smuk, moderne, men frem for alt afslappet måde at dele deres fælles lidenskab for samba, for stranden og selvfølgelig for kærlighed : at fejre dig selv. Resultatet? En ny, rolig form for samba, baseret på en kombination af traditionel brasiliansk musik og rytmer, amerikansk jazz og en ny måde at skrive musik på portugisisk.

Den brasilianske sanger, guitarist og sangskriver Joao Gilberto ses generelt som grundlæggeren af ​​bossanova sammen med den lidt ældre Antonio Carlos Jobim, bedre kendt som Tom Jobim og kendt i sit eget land som O Mito (The Legend). Den verdensberømte sang Girl fra Ipanema (Garota de Ipanema) er ligesom hundreder af andre sange af Jobims hånd. En mere omfattende bossanova-familie begyndte snart at dannes omkring disse to figurer. Sangskriver Vinicius de Moraes, fra sangteksterne til Garota de Ipanema, jazzpianisten Sergio Mendes, fra hit Mas Que Nada og guitaristen Roberto Menescal, hvis største hit O Barquinho helt sikkert er absolutte klassikere i Brasilien.

Rio de Janeiro var ikke det eneste sted i Brasilien, hvor bossanova begyndte at vinde popularitet i 1950'erne, men det var den by, der bedst indeholdt musikken. De mange natklubber, strandkultur og generelt mere afslappede livsstil i Rio gjorde den perfekte vugge til bossanova. En af legenderne om oprindelsen af ​​bossanova fortæller os, at genren blev "opdaget" af en amerikansk musikindustri, der var på ferie, og tilfældigvis hørte en forestilling af Tom Jobim og Joao Gilberto. Teorien om, at bossanova stammer fra, at amerikanske jazzmusikere i Rio begyndte at arbejde sammen med de lokale musikere, lyder dog meget mere plausibelt for os.

Uanset hvad amerikanerne i begyndelsen af ​​1960'erne også var i stigende grad under bossanovas magi. Denne tendens kulminerede med en grand bossanova-koncert i Carnegie Hall i New York. Mindre end to år senere skrev den berømte amerikanske jazzmusiker sandsynligvis den mest berømte bossanova-sang nogensinde, The Girl from Ipanema, sammen med Joao Gilberto, hans kone Astrud som sanger og Tom Jobim på klaveret. Kort sagt, de største navne på bossanova sammen på en amerikansk sang og et helt album. Dette album, Getz / Gilberto, kom til sidst på de amerikanske hitlister i 96 uger, og sangen The Girl fra Ipanema blev hurtigt den næstmest spillede sang i verden efter Beatles 'Y går.

Selvom du ikke var eller ikke er fortrolig med genren, kan det meget vel være, at du genkender forskellige bossanova-hits, i det mindste ved deres rytmer. Foruden The Girl from Ipanema er der for eksempel Mas Que Nada, den originale 1966-sang af Sergio Mendes, som han igen udgav meget succesfuldt i 2006 i samarbejde med The Black Eyes Peas, og Chega de Saudade af Tom Jobim og Vinicius de Moraes.

Denne type brasiliansk jazz klarer sig absolut godt ved middage, sommerfester og bryllupper, for blot at nævne et par eksempler. Vi anbefaler bestemt at booke bossanova til den rigtige lejlighed.

Skal dit event blive en succes?

Vi er her for at give dig en dag, du aldrig glemmer.