10 tips til at finde dit perfekte band!

Band perfekt til din begivenhed

Find det perfekte band til din begivenhed

At booke et band er en skøn tilføjelse til din fest, der virkelig kan give festen et løft. Men hvordan finder du det perfekte band? At finde et band er ikke en let opgave, men her har du 10 tips til at finde dit perfekte band!

Hvad er din yndlingsgenre

Hvad kan du lide at lytte til? Hvilket genre er din favorit? Hvilke berømte bands elsker du? Lav et overblik over dette og tænk over, hvilken type band der passer bedst, eller overvej et allround band, der kan spille i forskellige stilarter. En anden mulighed er et band med en DJ. DJ'en kan spille en anden type musik i pauserne og i slutningen. På denne måde er alle tilfredse på din specielle dag, uafhængigt af hvilken type fest det er.

Hvad er anledningen til din fest?

Du har besluttet, hvad du kan lide, men passer det til begivenheden? Se din mulighed an, og find ud af, hvad der passer godt til den. Her har du nogen forslag til hhv. en bryllupsfest, firmafest og by- og landsbyfest.

Bryllupsfest

Et festband er meget godt til et bryllup. Det bedste band til et bryllup er som regel et coverband. Disse live bands spiller forskellige genrer fra 60'erne og 70'erne til dagens hits. Dette gør dem velegnede til både de ældre og de yngre generationer, der er til stede ved dit bryllup. Dynamikken ved en bryllupsfest er ofte forskellig fra en forestilling andre steder. Dette skyldes, at der er gæster i forskellige aldre og har forskellige musik præferencer. Et godt bryllups coverband er et professionelt band, der er vant til at optræde ved bryllupper.

Hvad med musikken til din bryllupsceremoni? Bryllupsceremonien er dagens mest specielle øjeblik. Et populært valg til bryllupsceremonier er et akustisk band. Det passer godt sammen med den intime stemning under ceremonien. Dette kan udføres af en duo, såsom en guitarist med en sanger. Kunstnerne spiller 2 eller 3 sange efter ønske. Ofte kan bands eller kunstnere allerede spille sangene. Er en sang ikke på deres repertoire? Så kan du altid høre, om de vil lære nummeret.

Virksomhedsfest

Allround-coverbands passer også meget godt til firmafester. Især hvis din virksomhed har ansatte fra forskellige generationer. Partybands forstår at gøre personalefester til en stor succes. Dette er meget vigtigt, fordi gæsternes smag ofte er forskellig. Derfor er det vigtigt, at den levende musik, de spiller til festen, er allround.

Hvis festen har en lidt mere formel karakter, er en jazzmusiker eller jazzband en god mulighed. De giver en noget mere formel karakter, men har stadig en legende tone. En almindelig jazzkonstellation er en pianist, saxofonist og kontrabassist. Dette kan muligvis udvides med en trommeslager / perkussionist eller en sanger. Jazzbands er meget fleksible med hensyn til indhold.

Hvis du organiserer et galla, så er et klassisk ensemble eller musiker bedst. Klassiske bands kan også optræde i forskellige konstellationer. Hvis du vil have en noget større formation, kan du tænke på en pianist med en violinist og cellist eller et ensemble med kun strygere. Når du bestiller et klassisk band, skal du tænke grundigt over formålet med deres spil. De kan skabe en hyggelig atmosfære under en reception, middag eller netværksbegivenhed ved at spille smuk baggrundsmusik.

Byfest eller landsbyfest

Byfester er fantastiske begivenheder, hvor samfundet mødes for at holde en god fest sammen. Hvor forskellige generationer samtidig er til stede ved et bryllup, er dette mere delt til en byfest. Hvis du ved, at 'ældre generationer' også vil være til stede, fungerer det ofte godt at hyre et 60'er eller 70'er-band. Det fantastiske ved denne type coverband er, at det appellerer til alle generationer, hvilket gør det til en sikker vinder.

Hvor mange gæster har du på gæstelisten?

Det er rart at have en idé om antallet af gæster, der kommer. Udover at finde ud af, hvor meget mad og drikke du skal købe, er det også nyttigt at vide, hvor mange der kommer ift. lydsystemet. De fleste bands har eget lydudstyr, der er egnet til op til 150 gæster. Hvis du inviterer flere gæster, er det vigtigt, at lydsystemet er stærkt nok. Bandet eller bookingkontoret for kunstnere kan ofte organisere dette selv. Det kan også lejes eksternt fra et lyd firma. Husk at bandlederen og lyd firmaet kontakter hinanden for at koordinere detaljerne.

Hvor mange bandmedlemmer skal det passende band have?

Det afhænger meget af antallet af gæster og den type fest, du har i tankerne. Når du organiserer en intim fest med 20 gæster, passer det ikke godt at bruge et stort band. Så det er vigtigt, at du ser på antallet af bandmedlemmer, så det matcher antallet af gæster. For eksempel, hvis du har en lille gruppe, kan det være bedre at leje en duo- eller trioformation. Til en fest med 100 til 150 gæster er et band fra på medlemmer meget velegnet.

Hvor længe varer din fest?

Ønsker du at danse natten væk, eller leder du efter smuk musik til en times reception? Et band spiller ofte i maksimalt 3 timer. Dette har at gøre med repertoirets størrelse og forestillingens intensitet. Tager din fest længere tid? Så overvej et band med en DJ, der kan opbygge aftenen stille eller afslutte det med et brag. Varer dit bryllup eller firmafest hele dagen? Så er det smart at booke flere bands. For eksempel kan du under receptionen vælge et akustisk coverband, en pop duo eller et jazzband og senere et festband.

Hvad er dit budget?

Bryllupper og firmafester kan være ret dyre. Det er derfor vigtigt at se på dit budget for at bestemme, hvad der er muligt. Der er mange priskategorier inden for coverbands og derfor mange muligheder. Der er også coverbånd, der spiller med 2 eller 3 musikere og bruger backing-tracks. Dette sparer omkostninger og sikrer stadig et spektakulært show. Du kan altid anmode om prisen for at leje et band her hos os!

Træf dit valg og glæd dig!

Har du gennemgået, skrevet ned og drøftet alle ovenstående punkter med din allerbedste ven, kollega eller professionelle? Så kan du træffe et valg med god tro. Det er vigtigt at have det godt med bandet, for det er din dag, og du skal stå bag det hundrede procent. Hvis du vil have musik til festen, så kan vi give dig et uforpligtende tilbud på det helt rigtige band til din fest, der kan levere god stemning, og få gang i dansegulvet.

Skal dit event blive en succes?

Vi er her for at give dig en dag, du aldrig glemmer.

Har du brug for hjælp og rådgivning?

Vi er klar til at hjælpe dig!