10 tips til at finde dit perfekte band!

Band perfekt til din begivenhed

Find det perfekte band til din begivenhed

At ansætte et band til en særlig begivenhed er en god tilføjelse til din fest. Det er et vigtigt valg, der virkelig kan gøre en forskel. Men hvordan finder du det perfekte band? Rockbands, cover bands, latinske bands, salsa bands, brass bands, dixieland bands, jazzbands og endda bands med en DJ. Hvilket passer dig, din fest og gæsterne? Og hvordan kan du være sikker på, at bandet leverer kvalitet? At finde et band er ikke en let opgave! Hvad skal du være opmærksom på, når du lejer et band? Jeg vil gerne hjælpe dig med 10 tip til at finde dit perfekte band!

Hvad er din yndlingsmusik?

Jeg starter med det samme med den vigtigste faktor, og det er dig! Hvad kan du lide at lytte til? Hvilket genre er din favorit? Hvilke berømte bands elsker du? Hvilken musik sparker du dine sko af og springer ud på dansegulvet til? Lav et overblik over dette og tænk over, hvilken type coverbånd der passer bedst. Rock, jazz, pop eller et ægte festband? Eller overvej et allround band, der kan spille i forskellige stilarter. En anden mulighed er et band med en DJ, DJ'en kan derefter spille en anden type musik i pauserne og i slutningen. På denne måde er alle tilfredse på din specielle dag, hvad enten det er et bryllup eller en selskabsfest.
**
Hvad er anledningen til din fest?**

Du har besluttet, hvad du kan lide, men passer det til begivenheden? Se din mulighed og find ud af, hvad der passer godt med den. Jeg giver hermed en beskrivelse af en bryllupsfest, firmafest og by- og landsbyfest.

Bryllupsfest

Et festband er meget godt til et bryllup. Det bedste band til et bryllup er som regel et coverband. Disse live bands spiller forskellige genrer fra 60'erne og 70'erne til dagens hits. Dette gør dem velegnede til både de ældre og de yngre generationer, der er til stede ved dit bryllup. Vil du feste med det samme? Så går de straks vild fra åbningssangen. Vil du hellere bygge det op? Så er det muligt, at de starter med et stille musiksæt og langsomt bygger det op til en stor fest. Dynamikken ved en bryllupsfest er ofte forskellig fra en forestilling andre steder. Dette skyldes, at der er gæster i forskellige aldre og har forskellige musik præferencer. Et godt bryllups coverband er et professionelt band, der er vant til at optræde ved bryllupper.

Du kan også vælge et godt jazzband eller et akustisk band til dit bryllup. De kan spille mere dæmpet musik. Det er også muligt at booke en kombination med en DJ. Derefter kan DJ'en afslutte festen med et sving. Hvis du også er på udkig efter live musik under receptionen, så er et baggrundsband bestemt det rigtige valg. Dette kan være en dejlig akustisk duo med vokal, et jazzband eller et klassisk ensemble.

Hvad med musikken til din bryllupsceremoni? Bryllupsceremonien er dagens mest specielle øjeblik. Det er en meget flot tilføjelse at have levende musik til dette. Et ofte foretaget valg er et akustisk band. Det passer godt sammen med den intime indstilling af ceremonien. Dette kan udføres af en duo, såsom en guitarist med en sanger. Også en soloartist som en pianist-sanger, guitarist-sanger, en klassisk pianist eller en live violinist er en god mulighed for musikken under vielsen. Kunstnerne spiller 2 eller 3 sange efter ønske. Ofte kan bands eller kunstnere allerede spille sangene. Er en sang ikke på deres repertoire? Derefter kan det altid diskuteres, om de vil studere nummeret på den særlige anmodning.

Virksomhedsfest

Allround-coverbands passer også meget godt til firmafester. Især hvis din virksomhed har ansatte fra forskellige generationer, så kan det blive en rigtig dansefest. Partybands forstår at gøre personalefester til en stor succes. Dette er meget vigtigt, fordi gæsternes smag ofte er forskellig. Derfor er det vigtigt, at den levende musik, de spiller til festen, er allround. Undersøg online for at finde gode coverbands, spørg et kunstnerbureau eller måske en tæt på dig har en god hjemmeside til at booke levende musik.

Hvis festen har en lidt mere formel karakter, er en jazzmusiker eller jazzband en god mulighed. De giver en noget mere formel karakter, men har stadig en legende tone. En almindelig jazzformation er en pianist, saxofonist og kontrabassist. Dette kan muligvis udvides med en trommeslager / perkussionist eller en sanger. Jazzbands er meget fleksible med hensyn til indhold. Hvis du har en særlig præference med hensyn til instrumenter, kan du altid gøre dette kendt. Det er godt at diskutere med bandlederen eller bookingkontoret. De ved ofte bedst, hvordan deres band udtrykkes bedst.

Hvis du organiserer en chic fest eller galla, så er et klassisk ensemble eller musiker bedst. Klassiske bands kan også optræde i forskellige formationer. Fra solomusikere til komplette orkestre. En meget booket soloartist er en live violinist, klassisk pianist og operasanger. Hvis du vil have en noget større formation, kan du tænke på en pianist med en violinist og cellist eller et ensemble med kun strygere. Når du bestiller et klassisk band, skal du tænke grundigt over formålet med deres spil. De kan skabe en hyggelig atmosfære under en reception, middag eller netværksbegivenhed ved at spille smuk baggrundsmusik. De kan også tilbyde en lytte koncert. Derefter spiller de centralt, og der er mulighed for at lade dine gæster nyde klassisk musik i en periode. Hensigten, din smag og antallet af gæster er vigtige overvejelser i valg af det rigtige ensemble.

Byfest eller landsbyfest

By- og landsbyfestivaler er fantastiske begivenheder, hvor samfundet mødes for alt at holde en god fest sammen. Hvor forskellige generationer samtidig er til stede ved et bryllup, er dette mere delt på en by festival. I løbet af dagen er det ofte tid for familier og ældre generationer at komme sammen. Det er rart at booke bands, der passer godt til familier. For eksempel et velkendt børneband som en to-trio eller k3. En handling, der underholder børnene, er altid sjov. Dette kan være en ballonkunstner eller tryllekunstner. Hvis du ved, at 'ældre generationer' også vil være til stede, fungerer det ofte godt at ansætte et 60'ers eller 70'ers band. Det fantastiske ved denne type coverband er, at det appellerer til alle generationer, hvilket gør det til et sikkert valg ud over at være sjovt. Om aftenen er det tid for de unge generationer. Så er tiden kommet for festbandet med dagens hits! Tænk på bands med en masse energi, der kan spille sange i urban- og house-genren. Det fungerer ofte godt at booke en DJ med et band til de unge. Det er meget fleksibelt og kan spille de nyeste hits.

Hvilken slags gæster inviterer du?

Det er vigtigt, at du selv kan lide musikken, men det er også vigtigt, at dine gæster nyder det. Det er en skam, hvis bandet spiller en musikstil, som en stor del af dine gæster ikke kan lide. På den måde får du ikke dansegulvet fyldt! Overvej at spørge et par vigtige gæster, hvad de kan lide at lytte til. Prøv at kombinere dit eget musikvalg og dine gæsters interesser i det perfekte band!

Hvor mange gæster har du på gæstelisten?

Det er rart at have en idé om antallet af gæster, der kommer. Udover at bestemme, hvor meget mad og drikke du skal købe, er det også nyttigt at vide, hvor mange mennesker der vil være der om den krævede lyd teknologi. fleste bands har eget lydudstyr, der er egnet til op til 150 gæster. Hvis du inviterer flere gæster, er det vigtigt, at PA-sættet er stærkt nok. Bandet eller bookingkontoret for kunstnere kan ofte organisere dette selv. Det kan også lejes eksternt fra et lyd firma. Husk at bandlederen og lyd firmaet kontakter hinanden for at koordinere detaljerne.

Hvor mange bandmedlemmer skal det passende band have?

Det afhænger meget af antallet af gæster og den type fest, du har i tankerne. Når du organiserer en intim fest med 20 gæster, passer det ikke godt at bruge et stort band. På en fest med en stor gruppe er en akustisk sanger-guitarist mindre hjemme. Så det er vigtigt, at du ser på antallet af bandmedlemmer, der matcher antallet af gæster. For eksempel, hvis du har en lille gruppe, kan det være bedre at leje en duo- eller trioformation. På en fest på 100 til 150 personer er et band fra 5 medlemmer meget velegnet. Tager du det endnu større? Overvej et 9-delt partiband med horn! Kommer en stor gruppe gæster, men er livemusikken beregnet som baggrundsmusik? Derefter kan formationen være lidt mindre. Musikken behøver ikke at dominere, så en duo, trio eller kvartet er ofte stor nok.

Hvor længe holder din fest?

Ønsker du at danse natten væk, eller leder du efter smuk musik til en times reception? Det er et vigtigt punkt at tænke over. Et band spiller ofte i maksimalt 4 timer. Dette har at gøre med repertoirets størrelse og forestillingens intensitet. Tager din fest længere tid? Overvej derefter et bryllupsband med en DJ, der kan opbygge aftenen stille eller afslutte det med et brag. Varer dit bryllup eller firmafest hele dagen? Så er det rart at booke flere bands. For eksempel kan du under receptionen vælge et akustisk coverband, pop duo eller jazzband. Om aftenen, hvis du har lov til at feste godt, kan festbandet overtage.

Hvad er dit budget?

Bryllupper og firmafester kan være ret dyre. Det er derfor vigtigt at se på dit budget for at bestemme, hvad der er muligt. Der er mange priskategorier inden for coverband og derfor mange muligheder. Kendte bands er normalt dyrere end mindre kendte allround-coverbands. Hvis du leder efter et billigt coverband til dit bryllup, er det også muligt. Hvor kan du finde et billigt coverband? Bestem dit eget budget, og anmod om et uforpligtende tilbud, der passer til dig. Buget-bands spiller normalt fra 10.000kr. Dette er bands, der ofte kan spille godt, men som ikke har gjort det til deres job. De gør dette som en hobby med en masse lidenskab. Prisen for et professionelt coverband er ofte omkring 20.000kr. Hvis du vil have et velkendt coverband, går priserne mod 50.000kr. Disse er alle grove prisangivelser, den endelige pris afhænger af størrelsen på bandet, ligesom den krævede teknik og spilletid. Hvis et band spiller i en time, er det billigere, end hvis de spiller i 4 timer. En original løsning til reservation af et billigt band er et en mands band. Det kommer alene, men ved hjælp af backing-tracks har det stadig styrken af et fuldt band. Der er også coverbånd, der spiller med 2 eller 3 musikere og bruger backing-tracks. Dette sparer omkostninger og sikrer stadig et spektakulært show. Du kan altid anmode om prisen for at leje et band her hos os på Evenses!

Hvor finder du et godt band?

Måske er du nu i stand til at træffe et valg om, hvilken slags band du vil have til din begivenhed. Hvor kan du finde det perfekte band? Det er selvfølgelig rart, at der er mange valgmuligheder, men det kan også være forvirrende. Sørg for, at du henvender dig til en virksomhed, der er pålidelig. Er de let tilgængelige, og har de en plan B, hvis bandmedlemmerne pludselig bliver syge? Kvalitetsmærker, referencer og god kontakt er en god indikator for at sikre, at du arbejder med en virksomhed, der sikrer, at alt er perfekt arrangeret til din begivenhed. Giver bookingselskabet dig en fornemmelse af, at de forstår dig, dine musikønsker, budget og selvfølgelig, hvordan du forestiller dig festen? Vær kritisk over for dette. Til din specielle dag er det vigtigt at blive rådgivet af en god professionel, der vil sikre, at du oplever en ubekymret og fantastisk fest.

Lav dit valg og nyd det!

Har du gennemgået, skrevet ned og drøftet alle ovenstående punkter med din allerbedste ven, kollega eller professionelle? Så kan du træffe et valg med god tro. Det er vigtigt at have det godt med bandet, for det er din dag, og du skal stå bag det hundrede procent.

Skal dit event blive en succes?

Vi er her for at give dig en dag, du aldrig glemmer.