Skal vi have musik til festen?

Livemusik - skal / skal ikke

Det er en stor post i budgettet at booke et band eller anden form for underholdning til festen og er derfor noget, der skal overvejes. Det kan være, at der er musikanlæg, der hvor festen skal holdes. Hvis man bruger et musikanlæg er det vigtigt at sørge for at musikken er "jævnt fordelt" så der ikke er gæster, der ingenting kan høre fordi musikken er alt for høj. Så sørg for at teste lyden og eventuel finde en gæst, der kan stå for at stoppe musikken, når der er indslag som taler og sange.

Hvad kan live musik så som et musikanlæg ikke kan ?
Til en fest kan vi dele musikken op i 3 slags:

  • Musik under maden også kaldet dinnermusik eller baggrundsmusik

  • Musik i form af indslag

  • Dansemusik

Hvis vi starter med musik under maden - dinnermusik. Du har sikkert været til en fest, hvor der har været en 'spillemand' eller en pianist, der spiller og synger under maden. Denne 'spillemand' sørger for lidt baggrundstøj, så der aldrig er helt stille. Ingen akavet stilhed. Vi har vel alle sammen været til en fest, hvor der var lidt for stille. Det kan man undgå med en 'spillemand'. Han/hun kan dog mere end det. Som at holde gang i festen med lidt skålsange og fællessang. Det er ikke sikkert, at det passer til din fest, men det er noget du kan snakke med musikeren inden festen, så i får forventningsafstemt, hvilken stemning i ønsker. Det kan også være en stor hjælp at have en 'spillemand' til at holde formen på festen, så gæsterne ikke forsvinder hele tiden eller at i får siddet med hovedretten alt for længe og får slået luften ud af festen. Det er rart at have en der kan signalere, når det er tid til noget nyt. Skulle der være indslag i løbet af festen som selskabssange, så har i de bedste forudsætninger med en 'spillemand'. Giv ham/hende gerne et eksemplar af sangen før i går til bords, så han/hende kan nå at forberede sig. I får simpelthen en der synger for og en der holder tempoet, så sangen ikke bliver en form for kanon. De fleste 'spillemænd' spiller også op til dans og i skal derfor ikke ud og booke flere musikere. Nogengange har de endda et band, der kommer og spiller op til dans ellers så kan en 'spillemand' sagtens få gang i dansegulvet uden et band.

Musik i form af indslag
Ønsker du en pause fra spiseriet og ønsker at overraske gæsterne, så kunne et indslag i løbet af festen være en god idé. Det er dog vigtigt at fortælle køkkenet, at der kommer et indslag. Forestil dig at de lige har sat buffeten op eller serveret is og 2 minutter efter kommer der 2 mavedansere, som skal underholde i 20-25 minutter. Så er maden nok blevet ret kedelig og isen den er løbet sin vej. God kontakt med personalet kan virkelig gøre en kæmpe forskel for festen. Spørg dem endelig til råds. De holder trods alt fester flere gange om ugen.
Det er næsten kun din fantasi og måske dit budget, der sætter grænser for indslag til din begivenhed. Læs videre og så kan du se nogle af mine idéer. Hvis du ønsker at booke et indslag skal du sørge for, at der er en kontaktperson, som artisten kan ringe til på dagen. Det kan ofte være svært at finde rundt i en by man ikke er kendt i. Sørg også for at fortælle personalet, at der kommer underholdning. Få aftalt hvor lang tid det skal vare, så i ikke sidder i 90 minutter og ser en danseopvisning. Det er forresten også en god idé at sørge for, at der er plads til for eksempel et danseshow med 8 dansere. Hvornår passer det ind i festen at der kommer en pause på cirka 30 minutter ? Her kan du spørge artisten eller stedet du holder festen til råds. Du er også velkommen til at kontakte Evenses for gode råd.

Dansemusik
Elsker du at danse ? Så kunne en DJ eller et live band helt sikkert få gang i din fest. Udover at de spiller noget dejligt musik, har de ofte lidt lys med, så man får den helt rigtige atmosfære. Om du skal vælge DJ eller et band er helt op til hvad du er til. Ved en DJ får du musikken præcis som du kender den og med et band får du en ny version af nummeret. Live bands kan også lave små danselege. Jeg husker tydeligt en fest jeg var til. her var det en pianist, der sang. Han lavede en musikgenre leg, hvor han spillede salsa, disco og en masse forskellige genre, hvor vi skulle danse til genren. Det var utrolig sjovt at få lov til at lege lidt. Ting du skal tænke over med dansemusik er om du har plads til en DJ og bandet. Hvornår sætter de op til musik? Det tager ofte 45-60 minutter at sætte deres udstyr op. Derfor kan det være en god idé at spørge dem om de kan sætte det op inden gæsterne kommer eller at der er et andet lokale i kan være i indtil der skal danses. Det gør ikke noget at der er en pause fra desserten til kaffen.

Hvad koster et band

Det store spørgsmål som du nok har er hvad det så koster med et band eller en DJ ? Kig på vores hjemmeside. Der står vejledende priser for musikerne og artisterne. Oplys gerne dit budget når du kontakter os også kan vi nemmere finde noget i din prisklasse. Ofte er et band lidt dyre end for eksempel en DJ eller en dinner musiker, da det her kun er 1-2 personer, hvor et band mindst er 3 personer. Derfor bliver bands ofte dyre jo større de er. Der er også andre ting der spiller ind i prisen, som hvor meget erfaring de har.

Alternativer til et band

Alternativerne til et band er som nævnt tidligere en DJ eller en dinner musiker. Se eventuelt vores udvalg her på hjemmesiden og se om du kan finde noget der passer dig.

Idéer til dinnermusik

Ønsker du jazz musik eller dinner musik så kig på vores jazz duo eller pop duo side. Det kunne også være en pianist.

Skal dit event blive en succes?

Vi er her for at give dig en dag, du aldrig glemmer.