Funk acts til din begivenhed

Funk.jpg

Funk booking

Overvejer du og din partner at holde en fest for nogle familie og venner, men vil du gøre noget unikt til det, og ved du ikke nøjagtigt hvad det skal være endnu? Har du overvejet at booke et funk-tema til den fest eller begivenhed, du arrangerer? Funk er en genre af musik, der på trods af sin relative lille følge i Danmark kan være fantastisk til fester. Genren funk stammer fra 1960'ernes USA, og stammer originalt fra en blanding af soul, jazz og rhythm & blues (R&B). Funkmusik er for det meste baseret på en stærk baslinje og trommerytmer.

Vi graver lidt dybere ind i hvad funk er, hvordan det er vokset siden 1960'erne, og hvordan det har påvirket de andre mere kendte musikgenrer.

Lidt om Funk historien

Oprindelsen af ​​ordet funk er faktisk ret spændende, da det er et ret negativt slangord. Ordet henviser oprindeligt til en noget skarp (læst: ond) kropslugt, selvom det også kan henvise til nogens uanstændige holdning eller stil. I begyndelsen af ​​genren handlede teksterne til funk-sange hovedsageligt om de svære levevilkår for mange sorte amerikanere i USA på dét tidspunkt, så sangene havde mange foreninger med tragiske historier, vold, håbløshed og også dårlig lugt.

Det var James Brown og hans band, der gjorde de genkendelige funk-beats populære blandt den større offentlighed i slutningen af ​​1960'erne, og det berømte band Sly og Family Stone begyndte snart at bruge de funky beats og rytmer som basis for meget af deres musik. Deres sang Thank You fra 1970 betragtes generelt som en af ​​funk-klassikerne.

I 1970'erne fortsatte funks popularitet som genre kun med at vokse. Verdensberømte artister og bands som Kool og banden, The Temptations og Stevie Wonder lavede en masse musik bestående af funky beats og tankevækkende tekster, ofte med en social kritik i baggrunden. Takket være bands som Parlamentet-Funkadelic blev funk også en form for selvudtryk og personlig frigørelse, som virkelig vandt popularitet i denne periode..

Funk-musikken spillede spille en rolle i diskotek-æraen i slutningen af ​​70'erne og 80’erne. Funkmusikken fra 80’erne er blandt andet stærkt præget af musikkens mere seksuelle tekster. Kunstnere som Rick James og Prince var ansvarlige for dette med deres musik. Genrens voksende popularitet fik også forskellige facetter og aspekter af musikken til at påvirke andre musikgenrer, såsom hardrock og punk.

Da rapmusikken virkelig blev populær i 1980'erne, var eksempler på funk-sange fra 1970'erne et almindeligt element i rap-sange. For eksempel debut albummet til den legendariske hiphop-kunstner og producent Dr. Dre er ifølge manden selv i store træk inspireret af funk-band Parlamentet og Funkadelic. På denne måde blev funk en mere markant del af afroamerikansk og global sort kultur som en slags historisk forbindelse mellem moderne hip-hop og kulturelle bevægelser fra fortiden.

Som en del af hiphoppens voksende indflydelse på den generelle popkultur siden 80’erne og 90’erne, ville funk til sidst også spille en vigtig rolle i udviklingen af ​​meget (amerikansk) dansemusik i 90’erne. Så selvom du ikke hører funk særligt ofte, har du sandsynligvis hørt en masse funk-inspireret musik, hvilket gør det endnu sjovere at booke funk til din næste fest eller begivenhed.

Hvad Evenses kan tilbyde dig

For folk, der aldrig har booket en fest før, kan det hele virke lidt kompliceret. Det er det dog ikke, men det er generelt smart at få hjælp fra en event specialist, der har erfaring med at booke funk-fester i Danmark. Hos Evenses har vi foretaget tusindevis af bookinger til forskellige klienter gennem de sidste par år. På den måde er du ikke alene, og du kan til enhver tid stole på vores eventspecialisters ekspertise.

Du kan starte med at se på de tilgængelige muligheder i vores sortiment. Ved hjælp af søgemaskinen på vores hjemmeside kan du allerede udforske mulighederne, mens du også kan kontakte os, hvis du gerne vil snakke om din funk booking.


Er du ikke sikker på, hvilken underholdning der passer bedst til dit næste event? Eller vil du arrangere en stor fest og har brug for hjælp og råd? Så er vi på Evenses klar til at hjælpe dig. Vi er glade for at fortælle dig om de forskellige muligheder, og kan tilbyde dig forskellige løsninger til en vellykket fest. Vi står klar til at give dig uforpligtende rådgivning og tilbud.Kvalitetsgaranti
Personlig service
Altid garanti
Erfaring fra 10.000+ events
Skal dit event blive en succes?

Vi er her for at give dig en dag, du aldrig glemmer.

Advice
Har du brug for hjælp og rådgivning?

Vi er klar til at hjælpe dig!