Jazz til din begivenhed

jens-thekkeveettil-dBWvUqBoOU8-unsplash.jpg

Jazz booking

Skal du gifte dig med manden eller kvinden i dit liv snart, og overvejer du stadig, hvordan du kan gøre din store dag endnu mere speciel? Er du en del af dét udvalg, der er ansvarlig for den årlige kontorfest i år, og er du ikke helt klar over hvem der skal levere musikken til begivenheden endnu? Eller har det været et stykke tid siden du havde venner derhjemme, og du vil arrangere en fest med noget original underholdning som en overraskelse? Det er meget muligt, at denne idé allerede har været på menuen, men vi vil gerne spørge dig: har du allerede overvejet at booke jazz til den fest eller begivenhed, du skal arrangere?

Af den grund forklarer vi først kort, hvor simpelt det er at booke jazz, hvordan processen fungerer, og hvad dine muligheder er. At booke jazz kan betyde mange forskellige former, afhængigt af den type fest, du skal arrangere, og selvfølgelig, efter dine egne præferencer som arrangør. Forestil dig: Du vil arrangere en fest eller begivenhed, som du virkelig ser frem til, men hvor du ikke lige er helt vild med at stå med hele ansvaret selv. Det er meget muligt, især hvis det er første gang, du organiserer noget selv. Når alt kommer til alt kan der komme meget ansvar som arrangør på samme tid. I et sådant tilfælde kan du overlade bookingen af ​​hele jazzfesten til os. Alt fra at finde den perfekte placering og etablere de nødvendige installationer, til at arrangere  catering og finde den passende underholdning. Alt hvad vi har brug for er dine ideer og input til din perfekte begivenhed.

Det kan dog også være meget godt, at du nyder at planlægge og forberede din begivenhed. Det er ikke at sige, at Evenses ikke kan betyde noget for dig, snarere tværtimod. Som vi skrev tidligere, bestemt i tilfælde af større fester og begivenheder, kan en masse ting muligvis komme op på én gang. Du kan lade os udføre de opgaver, som du ikke har tid eller lyst til. På den måde har du meget mere tid og energi tilbage til de opgaver, som du ikke kan eller ikke vil give afkald på. Vil du for eksempel også nyde atmosfæren, snacks og selskabet på selve festen? Lad os ansætte noget professionelt personale. Eller vil du booke jazzmusik, men har ingen idé om, hvor du skal starte? Vi præsenterer dig et udvalg af jazzbands og artister på ingen tid. Specielt, hvis det er din første begivenhed som arrangør, kan det virke uoverskueligt, men det skal ikke være svært at booke det perfekte jazz live musik mener vi. Giv det varierede udvalg af jazzartister, bands og muligheder i Holland og Belgien, det handler om generelt en god ide at få hjælp fra et firma, der har erfaring inden for området, når man booker

underholdning og festplanlægning.

Ikke alle jazzmuligheder matcher den fest eller begivenhed, du skal arrangere. Evenses har en omfattende portefølje af muligheder og live artister, som vi allerede har foretaget utallige bookinger til. Vi er glade for at bruge denne ekspertise og erfaring til at hjælpe dig, så du kan booke det perfekte jazz-tema til din begivenhed. Du kan nå vores bookere og underholdningspecialister syv dage om ugen ved at udfylde tilbudsformularen på vores websted, ved at sende os en e-mail eller ved at ringe til os. Hvis du først vil se på, hvad vi kan tilbyde inden for jazz, kan du gøre forespørgslen mere klar ved hjælp af vores søgemaskine. I kombination med andet materiale, som du kan finde på internettet, kan du danne et førstehåndsindtryk af de tilgængelige muligheder. Desuden, nu hvor du forhåbentlig har et klarere billede af, hvordan jazzbooking fungerer, vil vi se på, hvad jazz er, og hvilke former for jazz, der er populære i dag.

Hvad er jazz?

Jazz er et kollektivt navn, der henviser til en musikgenre med rødder i den afroamerikanske befolkning i New Orleans (USA) i slutningen af ​​det syttende og det tidlige tyvende århundrede. Selve navnet stammer sandsynligvis fra ordet “jasm”, et slangord fra 1960'erne, der betyder noget stil med "energi" eller "pep". Det er virkelig svært at definere jazz præcist, især på grund af de mange stilarter og kulturer, der har påvirket musik gennem årtierne, herunder traditionel vestafrikansk musik, Afro-cubansk habanera og blues. Hvad de fleste typer jazz har til fælles, er improvisationselementet. I jazzmusik er vægten meget mere på kunstnerne, den måde, musikken spilles på, og den interaktion, som kunstnerne har med publikum. For eksempel er Dixieland-jazz kendt for live-interaktionen mellem bandets medlemmer, hvor et af medlemmerne altid spiller en melodi, og et af de andre bandmedlemmer altid spiller en modmelodi. Jazz fra debigbands fra tredive og firserne af det tyvende århundrede er lidt mere struktureret med hensyn til musikalsk arrangement. Hos Evenses ved vi, hvilken merværdi booking en sjov jazz-handling kan have til en fest, bryllup eller anden lejlighed. Derfor tilbyder vi en lang række muligheder inden for genren, fra jazzduoer til big bands og fra Dixieland-jazz til flere former for moderne smooth jazz. Du kan også booke jazz performers, der spiller dine yndlingssange eller for eksempel Top 40 af 2018 på en jazzet måde på din fest. Med andre ord er jazzmusikgenren meget omfattende, men Evenses kan hjælpe dig med at organisere og realisere den fest, du leder efter.

Populære former for Jazz

Når man booker jazz, er en af ​​de komplicerede dele at bestemme mellem meget forskellige typer jazz, men det er også gode nyheder for dig som arrangør. At dette valg skal træffes, viser også, at du kan gå i mange forskellige retninger med jazz med hensyn til din anledning,

fest eller begivenhed. Derfor opsummerer vi nogle af de former for jazz, der er populære i dag.

Smooth Jazz

Smooth jazz er en af ​​de mest populære former for jazz i dag, delvis fordi det generelt er meget let at lytte. Den mest smooth jazz har et tempo mellem 90 og 105 BPM, hvilket gør den til et tempo i form af musik. Saxofon og guitar er meget almindelige instrumenter i smooth jazz.

Dixieland Jazz

Dixieland-jazz kaldes også undertidens New Orleans-jazz (eller tidligere jazz eller varm jazz), fordi denne form for musik stammer fra den amerikanske by New Orleans, i den sydlige del af Louisiana, i begyndelsen af ​​det tyvende århundrede. På baggrund af dette kan Dixieland-jazz ofte sammenlignes med ragtime takket være den hyppige tilstedeværelse af messingband, banjos og klarinetter.

Latin Jazz

Med den voksende popularitet af latino musik, såsom reggeaton og bachata, i Skandanavien i de seneste år, er latino jazz også blevet mere populær. Denne type jazz har mange indflydelser fra merengue og salsa, selvom rytmen generelt er meget lavere end disse musikgenrer. Et af de typiske træk ved latin jazz er slaginstrumenternes vigtigste rolle, såsom timbales, bongoer og congas.

Hvad kan Evenses tilbyde dig?

Som specialist inden for underholdning har vi en bred portefølje af jazz-acts og -muligheder, der er velegnede til alle slags fester og begivenheder, alt fra fødselsdage og temafester til bryllupper og firmaarrangementer. Uanset om du holder en fest til familien i haven og vil give den et ekstra strejf af atmosfære, eller organisere en firmafest, hvor du vil tilbyde noget original underholdning, hos Evenses hjælper vi dig med at finde og booke den ideelle mulighed til din fest eller begivenhed. Ved at booke et live jazz-akt kan du gøre dit event helt unikt. Når alt kommer til alt, hvor mange af dine gæster har nogensinde haft mulighed for at opleve et live jazz-show, der er specielt hyret til dem? Ved at bruge søgemaskinen på vores hjemmeside kan du gøre søgningen lidt lettere, mens du også kan kontakte vores bookere og underholdningspecialister syv dage om ugen med spørgsmål om booking af jazz. Du kan altid nå dem ved at udfylde tilbudsformularen på hjemmesiden, og sende det ind uden forpligtelse eller pr. e-mail eller telefon. Hos Evenses kan du være sikker på, at vi booker jazz-temaet sammen med dig, der passer perfekt til festen eller begivenheden, som du skal arrangere.

Skal dit event blive en succes?

Vi er her for at give dig en dag, du aldrig glemmer.