Skal vi have live musik til festen?

pexels photo

Livemusik - skal / skal ikke

Det er en stor post i budgettet at booke et band eller anden form for underholdning til festen, og er derfor noget, der skal overvejes grundigt. Det kan være, at der er et musikanlæg til festen. Hvis man bruger et musikanlæg er det vigtigt at sørge for at musikken er "jævnt fordelt" så der ikke er gæster, der ikke kan høre noget fordi musikken er alt for høj. Så sørg for at teste lyden og eventuel finde nogen, der kan stå for at stoppe musikken, når der er indslag som taler og sange.

Hvad kan live musik så som et musikanlæg ikke kan ?
Til fester kan live musik generelt deles op i 3 kategorier:

  • Baggrundsmusik under et måltid/en reception

  • Musik i form af indslag

  • Musik man kan danse til

Hvis vi starter med musik under maden:
Du har sikkert været til en fest, hvor der har været en musiker' eller en pianist, der spiller og synger under maden. Dygtige musikere sørger for lidt baggrundsstøj, så der aldrig er helt stille, og de kan give en helt særlig stemning til dit arrangement Vi har vel alle sammen været til en fest, hvor der var lidt for stille. Det kan man undgå med en musiker.

En live musiker kan dog mere end det. Som at holde gang i festen med lidt skålesange og fællessang. Det er ikke sikkert, at det passer til din fest, men det er noget du kan snakke med musikeren om inden festen, så i får aftalt hvilken stemning i ønsker. Det kan også være en stor hjælp at have en musiker til at holde formen på festen, så gæsterne ikke forsvinder hele tiden, eller at I sidder med hovedretten alt for længe og får suget luften ud af festen. Det er rart at have en der kan signalere, når det er tid til noget nyt.

Skulle der være et indslag i løbet af festen, så som selskabssange, så har I de bedste forudsætninger med en live musiker'. Giv ham/hende gerne et eksemplar af sangen før I går til bords, så han/hun kan nå at forberede sig. I får simpelthen en der synger for og en der holder tempoet, så sangen ikke bliver en form for kanon. De fleste musikere spiller også op til dans og I skal derfor ikke ud og booke flere musikere. Nogen gange har de endda et band, der kommer og spiller op til dans, ellers så kan musikeren sagtens få gang i dansegulvet uden et band.

Musik i form af indslag
Ønsker du en pause fra spisningen, hvor du kan overraske dine gæster, så kan et indslag i løbet af festen være en god idé. Det er dog vigtigt at fortælle køkkenet, at der kommer et indslag. God kontakt med personalet kan virkelig gøre en kæmpe forskel for festen. Spørg dem endelig til råds. De holder trods alt fester flere gange om ugen.

Det er næsten kun din fantasi og måske dit budget, der sætter grænser for indslag til din begivenhed. Hvis du ønsker at booke et indslag skal du sørge for, at der er en kontaktperson, som artisten kan ringe til på dagen. Det kan ofte være svært at finde rundt i en by man ikke er kendt i. Hvornår passer det ind i festen at der kommer en pause på cirka 30 minutter ? Her kan du spørge artisten eller stedet du holder festen til råds. Du er også velkommen til at kontakte Evenses for gode råd.

Dansemusik
Elsker du at danse ? Så kunne en DJ eller et live band helt sikkert sætte gang i dit arrangement. Udover at de spiller de største hits, der kan fylde dansegulvet, har de ofte også lys med, så man får den helt rigtige atmosfære. Om du skal vælge DJ eller et band er helt op til dine præferencer. Live musik til en fest kan skabe energi og liv.

Med en DJ får du musikken præcis som du kender den, og med et band får du en ny version af nummeret. Noget du skal tænke over med dansemusik er om du har plads til en DJ og bandet. Og hvornår sætter de op til musik? Det tager ofte 45-60 minutter at sætte deres udstyr op. Derfor kan det være en god idé at spørge dem om de kan sætte det op inden gæsterne kommer eller at der er et andet lokale i kan være i indtil der skal danses. Det gør ikke noget at der er en pause fra desserten til kaffen.

Hvad koster et band?

Kig på vores hjemmeside - der står vejledende priser for musikerne og artisterne. Oplys gerne dit budget når du kontakter os også kan vi nemmere finde noget i din prisklasse. Ofte er et band lidt dyrere end for eksempel en DJ eller musiker, da det her kun er 1-2 personer, mens et band mindst er 3 personer. Derfor bliver bands ofte dyrere jo større de er. Der er også andre ting der påvirker prisen, som hvor meget erfaring de har og transport.

Hvad er et godt alternativ til et band?

Gode alternativerne til et band kan være en dj eller en solo musiker. Se eventuelt vores udvalg her på hjemmesiden og se om du kan finde noget der passer dig.

Hvad fungerer godt som baggrundsmusik til maden

Ønsker du jazz musik eller dinner musik så kig på vores jazzduo eller pop duo side. Det kunne også være en pianist, violinist eller saxofonist, alt efter hvilken slags middagsarrangement det er tilKvalitetsgaranti
Personlig service
Altid garanti
Erfaring fra 10.000+ events
Skal dit event blive en succes?

Vi er her for at give dig en dag, du aldrig glemmer.

Advice
Har du brug for hjælp og rådgivning?

Vi er klar til at hjælpe dig!