Brassbands

Book dit brassband her!
Vores brass bands gør hver begivenhed festlig, om det er en landsbys fest, et arrangement eller sølvbryllup, vores band er klar! Et svingende brass band der spiller den velkendte messingklang er altid et sjovt valg til dit event. Vores brass bands består af udelukkende professionelle musikere, personligt valgt af Evenses. Brass bandet kan bookes til forskellige lejligheder. Takket være de svingende toner med et karibisk touch er vores bands en garanti for en underholdende præstation. Vores brass bands har haft travlt i årevis og giver underholdning for både unge og gamle. Et brass band er meget interaktivt, fordi de kan snildt gå gennem hallen eller gaden. Derudover kan de selvfølgelig også spille på et stadium.

Vores brass band kan bestilles i forskellige formationer. Standardudvalget er et band bestående af trommeslagere og basunspillere. Du kan også leje bandet med dansere for at gøre det endnu mere festligt. Hvis du er på udkig efter et rigtigt skuespil, kan bandet endda udføre med ildshow. Der er noget for enhver smag. Vi tilbyder dig altid en alt-i-en-pakke. Det betyder, at der ikke opkræves uventede omkostninger bagefter. Overvej f.eks. rejseomkostninger og omkostninger til lyd udstyret. Hos Evenses er alt inkluderet i en booking. Alt er arrangeret ned til mindste detalje.

Hvad er alligevel et brassband?

Som vi skrev tidligere, er der meget variation inden for messingbånd. I princippet passer dette dig som arrangør af et arrangement, fordi jo flere valgmuligheder du har større chance for, at der vil være et band, der passer til din idé. Det kan dog føles lidt overvældende, især hvis du aldrig før har booket et stort big band. Af den grund vil vi nævne et par typer messingbånd nedenfor. Brassbandet er oprindeligt britisk, men gennem århundreder har der været variationer forskellige steder i verden.

Brass bands i de lave lande

Brass bands er den type band, der ofte forekommer rundt omkring i Storbritannien, men de findes ofte også i mange andre lande, herunder Frankrig, Schweiz, Holland og Portugal. En fanfare er et musikalsk ensemble, der består af messinginstrumenter, percussion (trommer og lignende) og saxofoner. Når du tænker på en fanfare, tænker du sandsynligvis på et stort orkester, der bevæger sig gennem gaderne ved særlige lejligheder, og det sker stadig i dag, men der er også fanfarer, der er blevet fuldgyldige koncertorkestre. Kun i Storbritannien er der næsten mere end to tusind brassbands.

Britiske brass bands

Den britiske brassbandstil er muligvis den ældste variation i verden, som blev grundlagt i 1809. Et traditionelt britisk brassband består af 27 til 29 messing- og percussionister, inklusive ni kornetter, fire tubaer og tre althorn. Denne type brassband er den type, der er mest udbredt i Storbritannien, Australien og New Zealand, mens der også er utallige britiske brassband i det kontinentale Europa, Japan og Nordamerika. Brassbandet er en ægte tradition i Storbritannien, hvilket resulterer i de mange forskellige lokalsamfund og skoler med brassband i landet. Der er også konkurrencer hele året på lokalt, regionalt og nationalt niveau med forfremmelser og nedrykninger mellem de forskellige nationale divisioner i slutningen af ​​hvert år.

Brassband à la Balkan

Balkanbrass bands, ofte kendt under det serbiske navn Truba (som betyder trompet på serbisk), er en separat form for brassbandmusik, der kommer fra Balkan-regionen. Det er resultatet af en fusion mellem militærmusik og folkemusik fra denne region. I de senere år er genren også blevet populær som et element i europæisk og amerikansk elektronisk musik. Den velkendte serbiske filmskaber Emir Kusturica har også gjort brassband-stilen på Balkan populær i det internationale samfund uden for Balkan-regionen gennem flere af hans film, herunder "Black Cat, White Cat". Disse bands består af et stort antal musikere, der spiller messinginstrumenter, herunder trompeter, euphoniums og undertiden tromboner. Perkussionen kommer fra små trommer og basstrommer. Den største brassband-begivenhed i verden, Guča Trumpet Festival, er en fem-dages festival, der hvert år bringer over 300.000 besøgende til den serbiske landsby Guča.

Brass bands fra New Orleans

En anden region med en meget rig og speciel brassbandtradition er den amerikanske by New Orleans i staten Louisiana. I slutningen af ​​det nittende århundrede begyndte der at opstå en form for brassband, der kombinerede elementer fra europæisk militærmusik og afrikansk folkemusik. Denne type brassband ville i sidste ende udgøre en vigtig del af grundlaget for udviklingen af ​​den tidligste jazz- og dixielandmusik. Ligesom de andre former for brassbandmusik består ensemblerne i New Orleans-stil hovedsageligt af messingblæseinstrumenter, herunder trompeter, tromboner og saxofoner.

Takket være interessen for folkemusik og kulturelle elementer inden for brassbandtraditionen er der opstået unikke former for brassbandmusik over hele verden siden det nittende århundrede. For eksempel er Royal Hawaii Band, grundlagt af King Kamehameha III i 1836, det tredje ældste brassband i USA og det eneste kommunale fuldtidsband. På den tanzaniske ø Zanzibar er beni en unik form for brassband, der er særlig populær under lokale bryllupsceremonier. Denne stil udviklede sig først i slutningen af ​​det tyvende århundrede for at latterliggøre datidens koloniale militærbånd, men gennem årene er den blevet en vigtig del af den lokale og musikalske kultur. Kort sagt er der brass bands i alle former og formationer, og det er bestemt en god idé at gøre sig lidt fortrolig med, hvilken slags brassbandmusik der passer bedst til lejligheden.

Hvad Evenses kan gøre for dig

Det er ikke svært at bestille et brassband, hvis du allerede ved mere eller mindre, hvilken slags begivenhed du skal arrangere, og hvilken rolle bandet spiller. Ikke ethvert professionelt brassband passer til den type fest eller begivenhed, du organiserer, så det er bestemt nyttigt at have en rimelig klar idé om, hvad du vil have, før du begynder at lede efter et brassband.

Vil du leje et brassband? Vores brassband gør hver firmafest, landsbyfest, begivenhed og bryllup til en stor fest! Et svingende brassband er en god handling til din fest, festival, begivenhed og åbningsceremoni. Brass bands består udelukkende af professionelle musikere, personligt udvalgt af Evenses. Brass bands kan bookes til forskellige lejligheder og klar til at optræde på deres bedste.

Takket være de svingende trommelinier med et karibisk twist er vores messingbånd en garanti for en underholdende forestilling. Vores brass bands har leveret underholdning for store og små i årevis. Et brassband er meget interaktivt, fordi de kan gå gennem hallen eller gaden. Derudover kan de selvfølgelig også spille på en scene. Vores messingbånd kan bookes i forskellige formationer. Standardmuligheden er et brassband bestående af trommeslagere og blæsere.

Hos Evenses tilbyder vi dig altid en all-in-pakke. Dette betyder, at der ikke er nogen uventede omkostninger, der opkræves bagefter. Overvej f.eks. Rejseomkostninger og omkostninger til alt udstyr. Med Evenses er alt dette inkluderet i vores officielle forslag. Alt er arrangeret til perfektion. Du kan kontakte os syv dage om ugen via e-mail eller telefon for at få hjælp til at bestille et brassband!

Book et brass band til din fødselsdagsfest, firmafest, bryllupsfest eller festival!

Ønsker du at booke en af vores dygtige brass bands? Vi er altid parate til at rådgive dig om, hvilket band, der er det bedste match til din fest. Du kan bede om at få et tilbud, der tager højde for alle omkostningerne. Evenses kan tilbyde dig en pris, inkl. alle omkostninger, således at du aldrig står tilbage med uforudsete udgifter.

Se nærmere på hele vores udvalg af vores brass bands her.

Skal dit event blive en succes?

Vi er her for at give dig en dag, du aldrig glemmer.

Har du brug for hjælp og rådgivning?

Vi er klar til at hjælpe dig!