Sorter efter: Mest Relevante
Sorter efter: Mest Relevante
Keltisk harpenist
100% match

Keltisk harpenist

Her kan du booke keltisk harpemusik og/eller kombinere med smuk cellomusik
Har du brug for en dragende solist-fremførelse til dit arrangement eller smagfuld baggrundmusik til receptionen? Så ...
Mere information

5 (3 anmeldelser)
5500 kr - 9000 kr
Sangerinde Frederikke
100% match

Sangerinde Frederikke

En magisk og smukt optræden af vores sangerinde Frederikke
Sangerinde Frederikke Frederikke er en dansk sangerinde og sangskriver some har spillet koncerter rundt omkring i DK, bl.a. som op...
Mere information

5 (8 anmeldelser)
Pris på forespørgsel
Pianist Oscar
100% match

Pianist Oscar

Vil du booke en fantastisk pianist med 25 års erfaring, flotte anmeldelser og kort svartid? Book Oscar nu! Mere information

5 (10 anmeldelser)
Pris på forespørgsel
Aften Musik
100% match

Aften Musik

Vil du booke en dejlig og imødekommende duo bestående af sang og klaver med 10 års live erfaring? Book vores Aften Duo idag til enhver begivenhed! Mere information

5 (1 anmeldelse)
5000 kr - 12000 kr
Har du brug for hjælp og rådgivning?

Vi er klar til at hjælpe dig!

Eller lad os ringe tilbage

Book blues til dit næste event

Hvad er blues, og hvilke slags variationer er der? Der er få genrer, der taler så direkte til sjælen som blues. Især live blues er en smuk musikalsk oplevelse, der går lige i hjertet. Blues er en musikgenre, hvis elementer findes i mange andre genrer. Som et resultat er der kommet mange variationer af den originale blues siden det tidlige tyvende århundrede, da blues etablerede sig i den vestlige bevidsthed som en fuldt udbygget musikgenre. Den originale blues omtales undertiden som klassisk blues, og kunstnere som Muddy Waters og Robert Johnson var de første stjerner i bluesen.

Denne type blues stammer hovedsageligt fra det amerikanske Mississippi Delta og har derfra spredt sig i resten af ​​landet, hvor den har blandet sig med lokale musikstilarter. Derfor har alle typer blues specifikke egenskaber, som helt sikkert vil blive anerkendt af kendere, på trods af at mange af de eksisterende variationer også har mange ligheder i rytme, tonalitet og følelse.

austin-neill-BzxBE7IaKf8-unsplas.jpg

Delta blues

Delta-blues ses som udgangspunktet for den bluesgenre, der havde sin storhedstid i 1920’erne og 1930’erne. Det typiske billede af Delta blues-kunstneren er det af den rejsende mand i en dragt med en akustisk guitar, men selvom denne type musik hovedsagelig er akustisk i naturen, var der ofte nok andre instrumenter som klaveret og mundharmonikaen til at blive hørt . Kendte Delta-bluesnavne inkluderer Robert Johnson, Son House og Skip James.

Chicago blues

Da mange Mississippi Delta-kunstnere på et tidspunkt begyndte at bevæge sig nordpå i landet på jagt efter arbejde og et bedre liv, tog de deres musik med sig. Kunstnere som Muddy Waters, Otis Rush og Buddy Guy skabte sig et navn i 1950'erne med deres nye form for blues musik tilpasset den store by Chicago. Da musikken i Chicago ofte skulle høres godt i klubber, steg lydstyrken, og der blev tilføjet elektriske guitarer og andre instrumenter.

Memphis blues

Da blues ankom til Memphis, Tennessee, fandt den en meget udviklet og særligt varieret musiktradition bestående af andre genrer som country, jazz og vaudeville. Dette resulterede i en anden form for blues, som jazz havde stor indflydelse på, hvilket resulterede i en afslappet, sofistikeret form for blues. Hvis du vil høre et eksempel på dette, anbefaler vi den verdensberømte BB King, også kendt som Beale Street Blues Boy.

Texas blues

Mens jazz i Tennessee havde stor indflydelse på blues, var det samme i Texas tilfældet for rock og blues. Som et resultat af denne blanding af genrer er Texas blues blevet kendt som en meget mere energisk og vildere form for blues. Stevie Ray Vaughan er sandsynligvis den mest berømte blueskunstner fra Texas, mens bands som The Fabulous Thunderbirds og Anson Funderburgh og The Rockets i dag er kendt for deres smitsomme (men lidt mere afslappede) Texas-blues.

Skal dit event blive en succes?

Vi er her for at give dig en dag, du aldrig glemmer.

Har du brug for hjælp og rådgivning?

Vi er klar til at hjælpe dig!