Dixieland Orkestre

Skal du booke et Dixieland orkester til din fest, fødselsdag eller bryllup? Et Dixieland orkester bringer en svingende atmosfære ved enhver lejlighed. Udover det faktum, at et Dixielands orkester kan underholde gæsterne perfekt, kan de også bruges på mange forskellige måder. Vores Dixieland orkestre er meget fleksible og tager hensyn til dine ønsker. Foretrækker du et bevægende Dixieland orkester, som kan underholde gæsterne til fods? Så er det ikke noget problem. Vores Dixieland orkestre er mobile, men kan selvfølgelig også udføre på scenen. Med kombinationen af ​​vokaler og instrumenter som banjos, tubaer og blæseinstrumenter er vores Dixieland musikere klar til det hele.

Til enhver lejlighed kan du bestille vores dixieland orkester, som åbningen af ​​din butik, det lokale marked eller bare til din egen fest. Det gode ved vores Dixieland orkestre er, at de kan reagere på mange temaer. På den måde kan de tilpasse sig dit tema med julemanden og julen og tage de nødvendig redskaber i brug. Er du nysgerrig efter den type musik, som vores Dixieland orkestre spiller?

Hvad er Dixieland-jazz?

Dixieland jazz er en type jazz, der først blev spillet af jazzmusikere i gamle New Orleans. Navnet "Dixieland" er en henvisning til det "gamle syd" i koloniale Amerika, specifikt til regionen lige syd for Mason-Dixon-linjen, grænselinjen mellem delstaterne Pennsylvania og Maryland. Dixieland jazz er en af ​​de tidligste stilarter i jazzmusik. Selvom instrumenterne og størrelsen på bandet kan variere, består et Dixieland-orkester generelt af en "frontlinie" af trompet, trombone og klarinet med en "rytmesektion" bestående af mindst to af følgende instrumenter: guitar eller banjo, strengbas eller tuba, klaver og trommer.

En typisk Dixieland-jazzopførelse består af et instrument (normalt trompet), der spiller melodien eller en genkendelig variation, og resten af ​​'frontlinjens instrumenter' supplerer melodien for at skabe en dynamisk lyd. Dette sikrer i vid udstrækning, at Dixieland-jazz ofte lyder meget mere varieret og polyfonisk end for eksempel et bigband, der spiller efter et tæt øvet stykke. Musikken begyndte at blive fremtrædende i begyndelsen af ​​det tyvende århundrede, men udtrykket "Dixieland" blev først virkelig populært efter ankomsten af ​​Original Dixieland Jazz Band i 1917 og deres solgte millioner af plader. Louis Armstrongs All-Stars er også et band, der populært er identificeret med Dixieland-jazz. Begge orkestre er værd at kigge op, hvis du overvejer at booke et Dixieland-orkester til din fest eller begivenhed, selvom du utvivlsomt allerede kender dem, hvis du er fan af genren.

Vil du arrangere en stor fødselsdagsfest, og du leder efter en måde at få dine gæster til at danse? Vil du gøre åbningen af ​​din nye butik til en livlig fest? Eller måske leder du efter en original handling for at øge den årlige firmamiddag? Uanset hvilken fest du vil arrangere, kan du booke et Dixieland-orkester gøre det til en mindeværdig lejlighed. Dixieland-bandene, som vi regelmæssigt samarbejder med, spiller forskellige repertoirer, lige fra jazz og pop til at synge med, og er glade for at tilpasse sig kundernes ønsker. I de fleste tilfælde kan du også hjælpe med at bestemme båndets sammensætning, og hvilke instrumenter der bruges. På denne måde kan du give et personligt præg til næsten enhver lejlighed og lade dine gæster forbløffet!

Forskellige typer af Dixieland-jazz

Da jazzmusik generelt hovedsageligt er præget af improvisation, er der mange undergenrer inden for jazz, hvoraf Dixieland er en. Dixieland jazz-undergenren kan dog også opdeles i forskellige stilarter, hvoraf den mest almindelige er Chicago Style, West Coast Revival og den engelske Old Style Jazz.

På grund af flytningen af ​​mange sydlige musikere mod nord efter 1917 er Chicago Style jazz en form for jazz, der er stærkt inspireret af den originale Dixieland-jazz fra New Orleans. Overgangen fra den oprindelige stil til Chicago Style var hovedsageligt repræsenteret af den større vægt på solo kor i stedet for små solo pauser, såvel som vægten på hurtigere tempoer, streng bas og guitar (erstatter den traditionelle tuba og banjo) og saxofoner. King Oliver og Jelly Roll Morton var nogle af de største stjerner i Chicago jazzscene, mens Louis Armstrong med sit Hot Five og Hot Seven band forårsagede et oprør i musikbranchen fra 1925 til 1928 med sin typiske form for Chicago Style. Udviklingen og væksten af ​​Chicago Style jazz ville i sidste ende også være begyndelsen på swingmusik i 1930'erne og 1940'erne.

West Coast Revival jazzstil er faktisk en reaktion på væksten af ​​Chicago Style og den tætte forbindelse mellem denne stil og swingmusikken. I slutningen af ​​1930'erne blev West Coast Revival startet af Lu Watters og hans Yerba Buena Jazz Band i San Francisco, og dette blev senere udvidet af trombonisten Turk Murphy. Musikken fra ikoniske Dixieland-kunstnere som Joe "King" Oliver, Jelly Roll Morton, Louis Armstrong og W.C. dannede grundlaget for West Coast Revival repertoiret. Tilstedeværelsen af ​​banjo og tuba i rytmesektionerne er et typisk kendetegn for et West Coast Revival orkester.

På grund af indflydelsen fra de to vigtigste orkestrale former for harmoni i de lave lande, harmoni og fanfare, indeholder traditionelle engelske jazzbands ikke et klaver eller strengeinstrumenter bortset fra banjo. Hvad du ser i disse ensembler er trompeter, tromboner og saxofoner ledsaget af en klarinet, en sousafon og en percussion sektion. Denne indflydelse afspejles også i størrelsen af ​​et typisk engelsk jazzfirma: Med et gennemsnitligt antal på femten bandmedlemmer er engelske jazzband de største ensembler til at spille traditionel jazzmusik.

Uanset om du lige er begyndt at udforske genren eller har nydt energisk Dixieland-jazz i årevis, hjælper Evenses med at give det ideelle band til din fest eller begivenhed. At bestille et Dixieland-orkester behøver ikke at være kompliceret, hvis du har de rigtige begivenhedsspecialister, der hjælper dig undervejs. Uanset om du er på udkig efter en simpel jazztrio til baggrundsmusik under middagen eller et engelsk gammelt orkester til at sprænge dine gæster væk, sammen kan vi booke Dixieland-orkestret, der passer perfekt til din fest og inden for dit budget.

Hvad kan Evenses gøre for dig?

At finde det rigtige band, der kan fremkalde New Orleans atmosfære i det tidlige tyvende århundrede, gøres bedst ved at finde et godt Dixieland jazzband. Ved at booke et Dixieland-orkester kan du skabe en munter, energisk atmosfære, samtidig med at du giver noget originalt og unikt til dit publikum. Når alt kommer til alt, får dine gæster normalt ikke chancen for at opleve Dixieland-jazz fra et live orkester hver dag.

En af de store fordele ved at arbejde med bands på vores hjemmeside er, at vi allerede har stor erfaring med at booke disse Dixieland-orkestre. Hvad der følger med alle disse bookinger er stor oplevelse og indsigt. Vi detaljerer også flere anmeldelser af bandet for at dele yderligere indsigt i, hvor god gruppen er. I kombination med noget videomateriale og hjælp fra vores bookere kan du få en god idé om de tilgængelige ensembler, inden du træffer en beslutning.

Vores Dixieland-orkestre kan tilpasse sig næsten enhver form for fest og tema, lige fra romantiske bryllupper og svingende fester med venner, til julefester med kolleger og autentiske amerikanske Thanksgiving-middage. Med spørgsmål om tilgængeligheden af ​​vores bands og mulighederne for at booke et Dixieland-orkester, kan du kontakte os syv dage om ugen, både via tilbudsformularen på hjemmesiden og via e-mail og telefon.

Book et dixieland orkester til din fødselsdagsfest, firmafest, bryllupsfest eller festival!

Ønsker du at booke et af vores dygtige Dixieland orkestre? Vi er altid parate til at rådgive dig om, hvilket orkester, der er det bedste match til din fest. Du kan bede om at få et tilbud, der tager højde for alle omkostningerne. Evenses kan tilbyde dig en pris, inkl. alle omkostninger, således at du aldrig står tilbage med uforudsete udgifter.

Se nærmere på hele vores udvalg af vores Dixieland orkestre her.

Skal dit event blive en succes?

Vi er her for at give dig en dag, du aldrig glemmer.

Har du brug for hjælp og rådgivning?

Vi er klar til at hjælpe dig!