Sorter efter: Mest Relevante
Sorter efter: Mest Relevante
Karikaturtegner
100% match

Karikaturtegner

Få en uforglemmelig oplevelse og book en karikaturtegner til din begivenhed her!
Kunne du tænke dig at forevige minder fra din begivenhed? Book en karikaturtegner! Karikatur er underholdning...
Mere information

5 (2 anmeldelser)
Pris på forespørgsel
Julemand
1/5
Julemand
Julemand
100% match

Julemand

Julemanden kan bookes til dit næste juleevent
Julen betyder ofte overfyldte kalendere med mange sociale begivenheder. Skab magiske øjeblikke med tilstedeværelsen af julemanden. En julemand ...
Mere information

Pris på forespørgsel
Trylleshow med Pjerrot
100% match

Trylleshow med Pjerrot

Lej Pjerrot til din fest for et festligt indslag, der møder børn i øjenhøjde
Book et trylleshow med Pjerrot Mangler du underholdning til en fest, der gør børnene flade af grin? Så foreslår vi...
Mere information

5 (2 anmeldelser)
Pris på forespørgsel
Tankelæser Mads
100% match

Tankelæser Mads

Vores tankelæser underholder med alt fra sansebedrag til aflæsning af mennesker.
Book tankelæseren Mads til din næste fest Leder du efter en entertainer til din næste fest? Bare rolig, denne ...
Mere information

5 (7 anmeldelser)
7500 kr - 20000 kr
Har du brug for hjælp og rådgivning?

Vi er klar til at hjælpe dig!

Eller lad os ringe tilbage

Oktoberfest

Oktoberfest er den tid på året, hvor du kan høre tysk schlager musik hele dagen lang. Men en god oktoberfest handler om mere end bare weißbier og bratwürste, så hvis du vil planlægge den perfekte Oktoberfest er Evenses den rette at komme til.

I dag er Oktoberfesten verdens største folkefest, med millioner af internationale deltagere, men hvordan opstod denne tyske tradition, og hvordan har den udviklet sig gennem årene?

Oktoberfesten startede oprindeligt som et hestevæddeløb til fejring af brylluppet mellem kronprins Ludwig af Bayern og prinsesse Therese von Sachsen-Hildburghausen i 1810. Denne fest varede i alt 5 dage, og til ære for brylluppet fandt et hestevæddeløb sted på Theresienwiese. Alle i Bayern og det omkringliggende område blev efter festen enige om, at denne skulle være en årlig festival. I 1819 besluttede byen München at tage begivenheden i egne hænder og sikre, at den fortsat kunne fejres årligt.

Hvorfor hedder det Oktoberfest, når det starter i September? Svaret er simpelt, det har et kommercielt synspunkt. Vejrforholdene er bedre i September, og septembernætterne er varmere. Dette giver besøgende mere tid til at nyde atmosfæren udenfor på en tysk biergarten, da det er varmere, og solen først går ned senere på døgnet.

Oktoberfest bliver holdt i hele Tyskland, men Oktoberfesten i München er den største folkefest i verden. Klokken 12.00 bliver den første tønde øl fundet frem, og borgmesteren i München banker på den første øl. Med ordene "O'zapft is", hvilket betyder "der tappes", åbnes Oktoberfesten officielt. Derefter står den på store ølkrus i et telt, der i overensstemmelse med det traditionelle oktoberfest tema er pyntet i blå og hvide farver.

Oktoberfest i dag

Nu hvor fejringens oprindelse er blevet mere tydelig, så lad os se på Oktoberfesten, som alle kender den - og specifikt på den største og mest berømte; Oktoberfesten i München. Oktoberfesten havde i 2019 mere end 6,3 millioner besøgende, og mere end 7,5 millioner liter øl blev drukket.

Selve festen består af en messe med kolossale, smukt dekorerede telte, hvor du kan få øl og vin. Det specielle ved denne øl er, at den traditionelt serveres i en Maß. En Maß er et ølkrus med en kapacitet på en liter. Den øl, der serveres, er ikke en hvilken som helst øl. Det er fastlagt ved lov, at kun et par bryggerier fra München må levere øllen.

Traditionel mad til Oktoberfest
Ligesom der er bestemte øl, der drikkes til Oktoberfesten, er der også traditionelle madretter, som er en uundgåelig del af Oktoberfesten. Herunder hörer Schweinwürstel, Schweinhaxn, Knödel og Pretzels. De forskellige telte på Theresienwiese har et stort udvalg, som du bør lade dig inspirere af, hvis din Oktoberfest skal have det helt rigtige menukort.

pexels-brett-sayles-1467807 (1).jpg

Oktoberfest musik

Selvfølgelig inkluderer en dejlig stor fest også musik. Når du besøger et øltelt på Theresienwiese (pladsen, hvor oktoberfesten afholdes), er der et liveband midt i publikum på en hævet scene. Bandmedlemmerne er påklædt efter temaet med mændene i lederhosen og kvinderne i en dirndl, og de spiller ikke kun tysk, men også international musik. Sangen, der går igen hver dag er Ein Prosit.

Den musik, der kan høres under Oktoberfesten, kaldes også umpa-umpa musik. Denne form for musik spilles af umpa-bands med messinginstrumenter og harmonika.

Kunstnere til oktoberfest

Scenerne på Oktoberfest bruges derfor ofte af kunstnere, der ud over et internationalt repertoire også udfører tysk musik. Hvert år vælges årets Wiesen-hit. Blandt andet Helene Fischer med Atemlos durch die Nacht og Josh med Cordula Grün er allerede blevet kåret til årets Wiesen-hit.

Hold din egen Oktoberfest

Føler du dig endnu mere i humør til en Oktoberfest efter at have læst teksten? Du behøver heldigvis ikke rejse hele vejen til München - du kan vælge selv at arrangere en Oktoberfest. Vi hjælper dig gerne med at gøre din oktoberfest til en stor succes. Kolde fadøl, live musik, pynt og dekoration er noget vi gerne hjælper med. Book Oktoberfesten gennem os!

Hvis du gerne vil vide, om en bestemt kunstner passer til din oktoberfest så kan du læse mere på deres individuelle sider, eller sende os en forespørgsel.

Dekoration til Oktoberfesten er super vigtigt. For at give din fest den ægte Oktoberfest-atmosfære bør ølbænke og ølkrus være til stede. Det er også vigtigt, at alle dine gæster kommer i Oktoberfest-tøj. Mændene bærer traditionelle lederhosen, og kvinderne bærer en dirndl.

Vil du gerne have hjælp til at organisere en ægte Oktoberfest, og vil du gerne finde ud af, hvilke kunstnere, der passer til begivenheden godt og passer til dit budget? Så er du velkommen til at kontakte os.

FAQ Oktoberfest

Hvor længe varer Oktoberfesten?

Alt efter hvordan ugedagene falder i forhold til den 15. September kan oktoberfesten vare lidt længere eller kortere, men generelt varer den omkring 16 dage.

Hvilke øl-mærker drikkes der under Oktoberfesten i München?

Det er fastslået ved lov, at kun følgende øl må serveres under Oktoberfesten i München:

Augustiner (Augustiner-Bräu)
Hacker-Pschorr (Paulaner Brauerei Gruppe, Brau Holding International)
Hofbräu München (Staatliches Hofbräuhaus)
Löwenbräu (Löwenbräu, AB InBev)
Paulaner (Paulaner Brauerei Gruppe, Brau Holding International)
Spaten (Spaten-Franziskaner-Bräu, AB InBev)

Hvor mange besøgende kommer til Oktoberfesten?

Hvor mange besøgende kommer til Oktoberfesten?
Flere millioner. Oktoberfest 2018 i München havde for eksempel mere end 6,3 millioner besøgende. Dette er spredt over hele perioden.

Hvorfor skal jeg bestille min Oktoberfest-underholdning hos Evenses og ikke andre steder?

Vi har mange års erfaring med at levere underholdning. Mere end 7.000 kunder har henvendt sig til os før dig, og de har givet os en gennemsnitlig anmeldelse på 9.3/10.
Vores fordele:
✓ Gennemsigtige priser: ingen overraskelser bagefter
✓ Alle vores kunstnere og catering-folk er udelukkende professionelle og vælges ud fra erfaring
✓ Opmærksomhed på dine ønsker og præferencer
✓ Tusinder af forestillinger og mange positive referencer

Skal dit event blive en succes?

Vi er her for at give dig en dag, du aldrig glemmer.

Har du brug for hjælp og rådgivning?

Vi er klar til at hjælpe dig!