Sorter efter: Mest Relevante
Sorter efter: Mest Relevante
Professionel styltegænger
100% match

Professionel styltegænger

Book en styltegænger til dit næste event igennem Evenses.
Den spektakulære styltegang er en unik act, der giver din begivenhed en ekstra dimension og udsmykning. Styltegang kan bookes i forsk...
Mere information

5 (6 Anmeldelser)
6000 kr - 10000 kr
Komiker Olav Lundsgaard
100% match

Komiker Olav Lundsgaard

Book Olav Lundsgaard som stand-up komiker til din begivenhed, så du kan få en sjov oplevelse
Olav Lundsgaard er en dansk komiker, der kan bidrage med en god og sjov stemning til din begivenhe...
Mere information

5 (8 Anmeldelser)
6000 kr - 11000 kr
Har du brug for hjælp og rådgivning?

Vi er klar til at hjælpe dig!

Eller lad os ringe tilbage

Oktoberfest

Oktoberfest er den tid på året, hvor du kan høre tysk schlager musik hele dagen lang. Men en god oktoberfest handler om mere end bare weißbier og bratwürste, så hvis du vil planlægge den perfekte Oktoberfest er Evenses den rette at komme til.

I dag er Oktoberfesten verdens største folkefest, med millioner af internationale deltagere, men hvordan opstod denne tyske tradition, og hvordan har den udviklet sig gennem årene?

Oktoberfesten startede oprindeligt som et hestevæddeløb til fejring af brylluppet mellem kronprins Ludwig af Bayern og prinsesse Therese von Sachsen-Hildburghausen i 1810. Denne fest varede i alt 5 dage, og til ære for brylluppet fandt et hestevæddeløb sted på Theresienwiese. Alle i Bayern og det omkringliggende område blev efter festen enige om, at denne skulle være en årlig festival. I 1819 besluttede byen München at tage begivenheden i egne hænder og sikre, at den fortsat kunne fejres årligt.

Hvorfor hedder det Oktoberfest, når det starter i September? Svaret er simpelt, det har et kommercielt synspunkt. Vejrforholdene er bedre i September, og septembernætterne er varmere. Dette giver besøgende mere tid til at nyde atmosfæren udenfor på en tysk biergarten, da det er varmere, og solen først går ned senere på døgnet.

Oktoberfest bliver holdt i hele Tyskland, men Oktoberfesten i München er den største folkefest i verden. Klokken 12.00 bliver den første tønde øl fundet frem, og borgmesteren i München banker på den første øl. Med ordene "O'zapft is", hvilket betyder "der tappes", åbnes Oktoberfesten officielt. Derefter står den på store ølkrus i et telt, der i overensstemmelse med det traditionelle oktoberfest tema er pyntet i blå og hvide farver.

Oktoberfest i dag

Nu hvor fejringens oprindelse er blevet mere tydelig, så lad os se på Oktoberfesten, som alle kender den - og specifikt på den største og mest berømte; Oktoberfesten i München. Oktoberfesten havde i 2019 mere end 6,3 millioner besøgende, og mere end 7,5 millioner liter øl blev drukket.

Selve festen består af en messe med kolossale, smukt dekorerede telte, hvor du kan få øl og vin. Det specielle ved denne øl er, at den traditionelt serveres i en Maß. En Maß er et ølkrus med en kapacitet på en liter. Den øl, der serveres, er ikke en hvilken som helst øl. Det er fastlagt ved lov, at kun et par bryggerier fra München må levere øllen.

Traditionel mad til Oktoberfest
Ligesom der er bestemte øl, der drikkes til Oktoberfesten, er der også traditionelle madretter, som er en uundgåelig del af Oktoberfesten. Herunder hörer Schweinwürstel, Schweinhaxn, Knödel og Pretzels. De forskellige telte på Theresienwiese har et stort udvalg, som du bør lade dig inspirere af, hvis din Oktoberfest skal have det helt rigtige menukort.

pexels-brett-sayles-1467807 (1).jpg

Oktoberfest musik

Selvfølgelig inkluderer en dejlig stor fest også musik. Når du besøger et øltelt på Theresienwiese (pladsen, hvor oktoberfesten afholdes), er der et liveband midt i publikum på en hævet scene. Bandmedlemmerne er påklædt efter temaet med mændene i lederhosen og kvinderne i en dirndl, og de spiller ikke kun tysk, men også international musik. Sangen, der går igen hver dag er Ein Prosit.

Den musik, der kan høres under Oktoberfesten, kaldes også umpa-umpa musik. Denne form for musik spilles af umpa-bands med messinginstrumenter og harmonika.

Kunstnere til oktoberfest

Scenerne på Oktoberfest bruges derfor ofte af kunstnere, der ud over et internationalt repertoire også udfører tysk musik. Hvert år vælges årets Wiesen-hit. Blandt andet Helene Fischer med Atemlos durch die Nacht og Josh med Cordula Grün er allerede blevet kåret til årets Wiesen-hit.

Hold din egen Oktoberfest

Føler du dig endnu mere i humør til en Oktoberfest efter at have læst teksten? Du behøver heldigvis ikke rejse hele vejen til München - du kan vælge selv at arrangere en Oktoberfest. Vi hjælper dig gerne med at gøre din oktoberfest til en stor succes. Kolde fadøl, live musik, pynt og dekoration er noget vi gerne hjælper med. Book Oktoberfesten gennem os!

Hvis du gerne vil vide, om en bestemt kunstner passer til din oktoberfest så kan du læse mere på deres individuelle sider, eller sende os en forespørgsel.

Dekoration til Oktoberfesten er super vigtigt. For at give din fest den ægte Oktoberfest-atmosfære bør ølbænke og ølkrus være til stede. Det er også vigtigt, at alle dine gæster kommer i Oktoberfest-tøj. Mændene bærer traditionelle lederhosen, og kvinderne bærer en dirndl.

Vil du gerne have hjælp til at organisere en ægte Oktoberfest, og vil du gerne finde ud af, hvilke kunstnere, der passer til begivenheden godt og passer til dit budget? Så er du velkommen til at kontakte os.

FAQ Oktoberfest

Hvor længe varer Oktoberfesten?

Alt efter hvordan ugedagene falder i forhold til den 15. September kan oktoberfesten vare lidt længere eller kortere, men generelt varer den omkring 16 dage.

Hvilke øl-mærker drikkes der under Oktoberfesten i München?

Det er fastslået ved lov, at kun følgende øl må serveres under Oktoberfesten i München:

Augustiner (Augustiner-Bräu)
Hacker-Pschorr (Paulaner Brauerei Gruppe, Brau Holding International)
Hofbräu München (Staatliches Hofbräuhaus)
Löwenbräu (Löwenbräu, AB InBev)
Paulaner (Paulaner Brauerei Gruppe, Brau Holding International)
Spaten (Spaten-Franziskaner-Bräu, AB InBev)

Hvor mange besøgende kommer til Oktoberfesten?

Hvor mange besøgende kommer til Oktoberfesten?
Flere millioner. Oktoberfest 2018 i München havde for eksempel mere end 6,3 millioner besøgende. Dette er spredt over hele perioden.

Hvorfor skal jeg bestille min Oktoberfest-underholdning hos Evenses og ikke andre steder?

Vi har mange års erfaring med at levere underholdning. Mere end 7.000 kunder har henvendt sig til os før dig, og de har givet os en gennemsnitlig anmeldelse på 9.3/10.
Vores fordele:
✓ Gennemsigtige priser: ingen overraskelser bagefter
✓ Alle vores kunstnere og catering-folk er udelukkende professionelle og vælges ud fra erfaring
✓ Opmærksomhed på dine ønsker og præferencer
✓ Tusinder af forestillinger og mange positive referencerHvordan kan jeg booke et act gennem Evenses.dk?

At booke et act gennem Evenses.dk er enkelt. Vælg det act, du ønsker, angiv din dato, og følg trinnene til checkout. Hvis du har brug for hjælp, er vores kundeservice team klar til at hjælpe dig.

Hvad sker der, hvis actet aflyser?

I det usandsynlige tilfælde, at actet aflyser, vil vi gøre vores bedste for at finde et passende alternativ. Hvis det ikke er muligt, vil du få fuld refusion.

Hvad inkluderer bookingen?

Bookingen inkluderer typisk artistens optræden samt eventuel nødvendig opsætning og nedtagning. Specifikke detaljer kan variere afhængigt af det enkelte act, så det er altid en god idé at tjekke detaljerne, før du booker.

Kan jeg tale med actet, før jeg booker?

Ja, vi kan arrangere et møde eller et opkald mellem dig og actet, så du kan diskutere eventuelle specifikke krav eller spørgsmål.

Hvad sker der, hvis mit event bliver aflyst eller udsat?

Hvis dit event bliver aflyst eller udsat, bedes du kontakte os så hurtigt som muligt. Vi vil gøre vores bedste for at imødekomme ændringer, men det kan være underlagt actets tilgængelighed og kan medføre yderligere omkostninger.

Hvad er betalingsprocessen for booking af et act?

Når du booker et act, skal du betale et depositum for at bekræfte bookingen. Restbeløbet betales normalt kort før eventet, men specifikke detaljer kan variere.

Hvad er inkluderet i prisen?

Alt, hvad der er nødvendigt for et succesfuldt event, er inkluderet som standard. Så prisen er alt inklusive, og der er ingen ekstra omkostninger. Der er inkluderet:

 • Screenet, Professionel underholdning
 • Penge tilbage garanti
 • Rejseudgifter
 • MOMS
 • Alternativer i tilfælde af sygdom
 • Online ønskeliste
 • Personlig event manager
 • 24/7 kundeservice
 • Montering og demontering (hvis nødvendigt)
 • Lys- og lydteknik (hvis nødvendigt)
 • Andet nødvendigt udstyr (hvis nødvendigt)
Hvordan fastsættes prisen?

Prisen afhænger hovedsageligt af følgende faktorer:

 • Den ønskede varighed af forestillingen
 • Rejsetid og rejseomkostninger
 • Eventuel belysning og/eller lydteknologi
 • Eventuel vente- og forberedelsestid
 • Gruppens størrelse
 • Kendskab til ønskede akt.

I sidste ende er hver eneste begivenhed unik. Derfor vil vi med glæde drøfte dine behov på forhånd og derefter lave et passende skræddersyet forslag.

Hvordan garanteres kvaliteten af underholdningen?

Et specialuddannet team foretager forudgående screening af vores underholdning. Her ser vi på:

 • Erfaring
 • Uddannelse
 • Forholdet mellem pris og kvalitet
 • Repræsentativitet
 • Originalitet
 • Pålidelighed med hensyn til overholdelse af aftaler

Hvad kan vi ellers holdes op på?

 • Alle numre præsenteres ved hjælp af demoer og liveoptrædener.
 • Personlig introduktion, før leverandører kan optræde på vegne af Evenses
 • Vores leverandører har også en online portal, hvor de til enhver tid kan se alle oplysninger og krav til din booking.
 • Vi ringer og sms'er til leverandørerne før bookingen for at få et sidste tjek
 • Vi arbejder kun med leverandører, som vi selv står bag, og som opfylder vores kvalitetsstandarder. I alle andre tilfælde vises de ikke på vores hjemmeside.
 • Da vi har været i branchen i næsten 15 år, har vi et godt langsigtet samarbejde med næsten alle vores leverandører.
Hvad er processen for en booking?

Vores opgave er at aflaste dig fuldstændigt, så du kan læne dig tilbage og i sidste ende få en vellykket fest. Hvordan sker det så? Sådan her:

 1. Se på vores websted, og vælg den underholdning, du kan lide. Svært at vælge? Kontakt vores team, så hjælper vi dig med at finde den rigtige løsning
 2. Du vil modtage et uforpligtende tilbud. Passer den ikke helt til dine behov? Skriv til os, så vil vi forsøge at justere det. Er forslaget efter din smag? Derefter kan du angive, at du ønsker at reservere.

Alt administrativt går som en drøm:

 1. Du kan indsende dine ønsker og andre oplysninger online.
 2. Vi laver en aftale og fakturerer, det kan altsammen betales og underskrives online.
 3. Vi planlægger al underholdningen korrekt, første gang.
 4. Vi kontakter dig kort før reservationen, for at tjekke op.
 5. Vi er klar til at gøre din begivenhed noget helt særligt!!
Hvordan kan jeg annullere?

Ønsker du at aflyse eventet? Kontakt os venligst, så vil vi forsøge at løse problemet så godt som muligt for både dig og den underholdning, du har booket. I samråd finder vi som regel den bedste løsning.

Dette er vores standard afbestillingsregler:
Når du har bekræftet din reservation, har du 14 dages betænkningstid. Du kan derefter annullere uden at angive nogen grund og uden beregning. Dette gælder kun for reservationer, der afholdes mere end 45 dage efter reservationsdatoen.

Hvis fortrydelsesperioden er udløbet, eller hvis reservationen afholdes inden for 45 dage, opkræver vi et afbestillingsgebyr. Du kan tegne en afbestillingforsikring på reservationstidspunktet for 6,8 % af reservationsbeløbet.

Afbestilling uden afbestillingsforsikring:
20 % op til 90 dage eller mere før booking
40% op til 31 dage før reservationen
60% op til 14 dage før booking
80% op til 7 dage før booking
100% op til 0 dage før booking

Afbestilling med afbestillingsforsikring:
0% op til 90 dage før booking
20 % op til 31 dage før reservationen
30% op til 14 dage før reservationen
40% op til 7 dage før reservationen
50% op til 0 dage før reservationen
+
Ved fleksibel afbestilling kan kunden, hvis leverandøren er indforstået med det, flytte reservationsdatoen én gang uden beregning.

For kendte kunstnere overholder vi de afbestillingsbetingelser, som gælder for denne part.

Hvordan foregår betalingen?

Vi har ved hjælp af betalingsudbyderen Mollie fået et helt sikkert online-betalings-miljø. Heri kan du/I vælge imellem følgende betalingsmetoder;

 • Ideel
 • Bankoverførsel
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalingsknap
 • Belfius Pay-knap

Du kan vælge følgende betalingsbetingelser:

 • 100% depositum på forhånd
 • 50 % når reservationen foretages, de resterende 50 % 14 dage før reservationen

Kun for virksomheder:

 • Betaling 30 dage efter booking (tillægsgebyr på 2,9 %)
 • Betal 60 dage efter booking (tillægsgebyr på 6,8 %)
Hvad sker der, hvis min fest ikke kan afholdes på grund af Corona?

Vil du gerne booke underholdning, men er ikke sikker på, om din festdato kan gennemføres?

Hos os kan du til enhver tid flytte din reservation gratis, hvis din fest ikke kan afholdes på grund af regeringsforanstaltninger.

Vi tilbyder denne garanti helt gratis!

Hvad sker der, hvis underholdningen ikke kan optræde i sidste øjeblik?

Vi har altid en backup-mulighed til rådighed.
Vores team er til rådighed 24 timer i døgnet, så hvis den underholdning, du har bestilt, ikke kan optræde på grund af force majeure. Så vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at finde en erstatning der er mindst lige så god.

Fordi vi har et så stort netværk, lykkes det os altid.

Kvalitetsgaranti
Personlig service
Altid garanti
Erfaring fra 10.000+ events
Skal dit event blive en succes?

Vi er her for at give dig en dag, du aldrig glemmer.

Advice
Har du brug for hjælp og rådgivning?

Vi er klar til at hjælpe dig!