Oktoberfest

Oktoberfest er den tid på året, hvor du kan gå uautoriseret rundt hele dagen i din schlagerdragt. Med et ølkrus i den ene hånd og en bratwurst i den anden. Ingen er overrasket. Tværtimod synger sammen med de bedste kunstnere fra Oktoberfest. Organiser din egen Oktoberfest sammen med Evenses.

Før vi går videre til Oktoberfesten, som vi kender den i dag, skal vi først se på dens oprindelse. Hvordan opstod denne tradition, og hvordan har den udviklet sig gennem årene.

Du tror måske ikke det, men dagens Oktoberfest startede oprindeligt som et hestevæddeløb. I 1810 blev kronprins Louis af Bayern gift med prinsesse Theresa af Saxe-Hildburghausen. Denne fest varede i alt 5 dage, og til ære for brylluppet fandt en hestevæddeløb sted på Theresienwiese. Alle i Bayern og det omkringliggende område var enige; dette skal være en årlig festival. I 1819 besluttede byen München at tage begivenheden i egne hænder og sikre, at den fortsat kunne fejres årligt.

Oktoberfest, som vi kender det i dag, starter altid den første lørdag efter den 15. september kl. 12:00 og slutter den første søndag i oktober. Festen varer cirka 16 dage.
Hvorfor hedder det Oktoberfest, når det starter i september? Svaret er simpelt, det har et kommercielt synspunkt. Vejrforholdene er bedre, og septembernætterne er varmere. Dette giver besøgende mere tid til at nyde ølhaverne uden for teltene længere. Besøgende kan også tage en tur på Wiesn, festivalstedet, om aftenen.

Oktoberfest er organiseret over hele Tyskland, men Oktoberfest München er den største folkefest i verden. Klokken 12.00 er den første tønde øl forbundet, og borgmesteren i München banker på den første øl. Med ordene "O'zapft er", hvilket betyder "det tappes", åbnes Oktoberfesten officielt.

Der er mere end 14 store telte på Wiesn. Hvert telt har sin egen charme og atmosfære. Hvert telt har også sit eget navn, sin egen identitet. Marstall er det første telt, der kan ses på stedet, når det kommer ind. Om aftenen spiller det lokale band de bayerske klassikere.

Hvis du virkelig vil feste og danse, er Schottenhamel stedet at gå. Dette telt er populært blandt unge mennesker. Teltet er forbeholdt studenterforeningerne, med andre ord en succes for en fantastisk fest.

Er du mere en vinperson, så er Weinzelt stedet at gå. Her er femten forskellige vine reserveret.

I årenes løb har Oktoberfest også spredt sig til Danmark.

Oktoberfest underholdning

Nu hvor fejringens oprindelse er blevet mere tydelig, lad os nu se på Oktoberfesten, som alle kender den og specifikt på den største og mest berømte; Oktoberfest München. For eksempel havde Oktoberfesten 2019 mere end 6,3 millioner besøgende, og mere end 7,5 millioner liter øl blev drukket.

Selve festen består af en messe. Naturligvis bør de kolossale, smukt dekorerede telte ikke gå glip af. Du kan få øl omkring teltene. Det specielle ved denne øl er, at den traditionelt serveres i en Maß. En Maß er et ølkrus med en kapacitet på en liter. Den øl, der serveres, er ikke en hvilken som helst øl. Det er fastlagt ved lov, at kun et par bryggerier fra München må trykke på øllen.

Oktoberfest musik

Selvfølgelig inkluderer en dejlig stor fest også musik. Når du besøger et øltelt på Wiesn, er der et liveband midt i publikum på en hævet scene. Helt i temaet, mændene i lederhosen og kvinderne i en dirndl, udfører bandene ikke kun tysk, men også international musik. Hvilken sang virkelig kommer tilbage flere gange hver dag er Ein Prosit.

Den musik, der kan høres under Oktoberfesten, kaldes også oompah-musik. Denne form for musik spilles af oompah-bands med messinginstrumenter og harmonika.

Oktoberfest kunstnere

Scenerne på Oktoberfest bruges derfor ofte af kunstnere, der ud over et internationalt repertoire også udfører tysk musik. Hvert år vælges årets Wiesn-hit. Blandt andet Helene Fischer med Atemlos durch den nat og Josh. med Cordula Grun er allerede blevet kåret til årets Wiesn-hit.

Leder du stadig efter en kunstner, der vil give din Oktoberfest de bedste hits og med sang. Hos Evenses har vi en bred vifte af store kunstnere såvel som vi kan arrangere en Oktoberfest-temafest.

Hvis du stadig leder efter et band, er der også mange muligheder.

Organiser Oktoberfest

Føler du dig endnu mere i humør til en Oktoberfest efter at have læst teksten? Men det er stadig så langt væk, eller du vil ikke rejse hele vejen til München. Så kan du selvfølgelig vælge selv at arrangere en Okroberfest. Vi hos Evenses hjælper dig gerne med det.

Temaet er kendt, nu et passende sted. Placeringen afhænger naturligvis helt af festens størrelse. Vil du holde det hyggeligt og hyggeligt, eller vil du gå stort? Leder du efter et sted eller lejer du et (stort) telt, er alt muligt.

Dekorationen er måske endnu vigtigere. For at give det et ægte Oktoberfest-twist bør ølbænke og ølkrus ikke gå glip af. Ikke kun udsmykningen af ​​placeringen er vigtig. Den bedste del er, at alle også kommer i Oktoberfest-tøj. Mændene bærer traditionel lederhosen, og kvinderne bærer en dirndl.

Hvis placeringen er rund og dekorationen i huset, skal musikken naturligvis ikke mangle. En DJ er en nem måde at fylde aftenen på.

De mange aktiviteter omkring et ægte Oktoberfest viser, at Oktoberfest ikke kun handler om at drikke øl. Aktiviteterne er ikke kun sjove for børnene, men også sjove for de voksne.

Nu hvor alt er ordnet, er der kun én ting tilbage at gøre; Øl, masser af øl og strømpe op på ølkrusene. Men lad os ikke glemme vinen og de ikke-alkoholiske drikkevarer.

Ønsker du at blive hjulpet med at organisere en ægte Oktoberfest, og vil du gerne finde ud af, hvilke kunstnere der passer til begivenheden godt og passer til dit budget? Så er du velkommen til at kontakte os. Vi er tilgængelige syv dage om ugen til alle dine spørgsmål.

FAQ

Hvor længe varer Oktoberfesten?
Oktoberfestivaler er bestemt organiseret i Storbritannien. Over hele landet og for det meste i oktober er der festligheder / festivaler, der varer en dag / få dage og op til en uge.

Hvorfor hedder det Oktoberfest, når det er i september?
Oktoberfest er flyttet til september gennem årene. Årsagerne til dette er hovedsageligt de varme septemberaftener og bedre vejrforhold.

Hvilken slags øl drikkes under Oktoberfesten i München?
Det er fastslået ved lov, at kun følgende øl må serveres under Oktoberfesten i München:
Augustiner (Augustiner-Bräu)
Hacker-Pschorr (Paulaner Brauerei Gruppe, Brau Holding International)
Hofbräu München (Staatliches Hofbräuhaus)
Löwenbräu (Löwenbräu, AB InBev)
Paulaner (Paulaner Brauerei Gruppe, Brau Holding International)
Spaten (Spaten-Franziskaner-Bräu, AB InBev)

Er der også oktoberfestivaler arrangeret i Danmark?
Oktoberfestivaler er bestemt organiseret i Danmark. Oktoberfestivaler afholdes også uden for Europa. Oktoberfesten i Blumenau i Brasilien er den største i verden efter Oktoberfest München.

Hvor mange besøgende kommer til Oktoberfesten?
Millioner. Oktoberfest 2018 i München havde for eksempel mere end 6,3 millioner besøgende. Dette er spredt over hele perioden.

Hvad koster det at organisere en Oktoberfest selv?
Prisen for at arrangere en Oktoberfest har at gøre med en række faktorer. Det afhænger af, hvad dine ønsker og præferencer er. Vi kan gøre det så vanvittigt og stort, som du vil. En god solosanger kan allerede bookes hos Evenses fra 3000kr, -

Du kan opretholde følgende priser for bands:
£ 0 - £ 500 Hobbyband
£ 500 - £ 1000 Lille bånd
£ 1000 - £ 2000 Semi - professionelt dæk
£ 2000 - £ 3000 Professionelt band
£ 3000 - £ 5000 Premium dæk
£ 5000 og højere Kendt band

Den nøjagtige pris afhænger af flere faktorer: kvalitet, omdømme, størrelse, performance, den krævede lyd teknologi og rejseomkostningerne. Dette bestemmer sammen den samlede pris for det anmodede bånd.

Hvor længe optræder kunstneren?
Den maksimale spilletid varierer fra kunstner til kunstner, men er normalt 3 eller 4 timer. Kunstneren kan også ansættes i 1 time, for eksempel til en ceremoni. De fleste kunstnere spiller i sæt på cirka 45 minutter i timen. I pauserne mellem sæt arrangerer kunstneren pausemusik, så der ikke er nogen tavshed. Dette kan altid udfyldes efter din egen præference med ordentlig konsultation.

Skal jeg arrangere de tekniske selv?
De fleste kunstnere bringer deres egen lydteknik til en forestilling, nogle gange mod et mindre ekstra gebyr. I samråd kan yderligere teknologi såsom belysning også medbringes.

Har bandet / kunstneren brug for en scene?
Normalt behøver de ikke et podium. Ofte kan de lege i en fri del af rummet, hvis det ikke er hævet. Afhængigt af rummet og antallet af tilstedeværende personer kan en scene være en merværdi. På denne måde er musikerne mere synlige for publikum.

Hvad sker der, hvis begivenheden pludselig ikke længere er mulig?
I tilfælde af force majeure kan det ske, at handling pludselig ikke længere er i stand til at levere forestillingen. Denne situation er yderst usædvanlig og forekommer næsten aldrig. Men hvis dette sker, er Evenses forberedt på dette. Vi har et meget stort netværk af handlinger i vores database og er derfor altid i stand til at finde passende erstatninger. Vi bestræber os på at få udskiftningshandlingen til at ligne den oprindelige handling som muligt. Hvis udskiftningsmuligheden er billigere, betaler du selvfølgelig mindre. Hvis udskiftningsmuligheden er en dyrere løsning, afholder vi de ekstra omkostninger.

Kan Evenses også tage sig af dekorationen?
I princippet kan alt arrangeres. Fra dekoration til ølkrusene. Du er velkommen til at ringe eller maile til et møde med en af ​​vores begivenhedsspecialister. Sammen kan vi så se på alle dine ønsker og præferencer.

Hvorfor skal jeg bestille min Oktoberfest-underholdning hos Evenses og ikke andre steder?
Vi har mange års erfaring med at levere underholdning. Mere end 7.000 kunder gik forud for dig og gav os en 9.3.

Vi ved derfor, hvor vigtigt det er at have din mulighed i sikre hænder.
Vores fordele:
✓ Ryd alt-i-priser: ingen overraskelser bagefter
✓ I tilfælde af sygdom eller force majeure giver vi altid en værdig erstatning
✓ Alle vores handlinger er udelukkende professionelle og vælges ud fra erfaring og udseende
✓ Meget opmærksom på dine ønsker og præferencer
✓ Vores team er tilgængeligt 24/7 for at hjælpe dig
✓ Tusinder af forestillinger og mange positive referencer

Skal dit event blive en succes?

Vi er her for at give dig en dag, du aldrig glemmer.